X 
Arşiţa stiri: 179
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Fotbaliștii clubului FC Petrocub au ajuns, în premieră, campioni ai Republicii Moldova

20 mai. 08:30   Sport
2763 0

Lovitură istorică dată, în acest sezon, de formația Petrocub Hîncești, care a devenit campioană în Republica Moldova. Și a reușit să întrerupă supremația celor de la Sheriff Tiraspol.

Fiesta totală a fost declanșată după ultima etapă, la finalul partidei cîștigate cu scorul de 4-1, împotriva grupării Zimbrul Chișinău.

Petrocub Hîncești, revelația fotbalului din Republica Moldova, în stagiunea 2022 - 2023

Campionii din Moldova au primit trofeul și medaliile, din partea lui Dragoș Hîncu, președintele Federației de Fotbal din Moldova.

Formația Petrocub Hîncești a cîștigat în premieră titlul de campioană națională. Anterior, formația patronată de Mihai Usatîi a cîștigat Cupa Moldovei în anul 2020 și a urcat de 6 ori pe podiumul de premiere (de 3 ori pe locul 2 și de 3 ori pe locul 3) a campionatului național.

Fiesta a fost declanșată la finalul confruntării cu Zimbrul Chișinău, din ultima etapă a campionatului intern

În faza a 2-a a Super Ligii din acest sezon, Petrocub a dominat clar competiția, cîștigînd 7 meciuri și alte 3 încheind la egalitate.


Petrocub va reprezenta Republica Moldova în UEFA Champions League, începînd cu prima etapă preliminară. Campioana noastră își va afla adversara pe 18 iunie, cînd va avea loc tragerea la sorți. Meciurile tur din cadrul primei etape UCL sînt programate pentru 9/10 iulie, iar returul pe 16/17 iulie.

Astfel, Petrocub Hîncești devine a șasea echipă care reușește să cîștige titlul de campioană națională. Petrocub Hîncești are la activ și șase prezențe în cupele europene: cîte trei în Europa League și Conference League. Cea mai bună performanță a fost înregistrată în sezonul 2022/23 cînd s-a calificat în turul trei preliminar al Conference League.

2
1
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав