X 
Criza energetică stiri: 1684
Cutremure stiri: 287

Fotbaliștii clubului de fotbal Sheriff nu își pot primi milioanele de la UEFA. Motivul?

20 oct. 2021,, 08:14   Sport
2982 0

Jucătorii clubului de fotbal Sheriff, nu pot primi banii cîștigați după meciurile din Liga Campionilor, deoarece clubului nu i se oferă posibilitatea de a deschide cont în valută în băncile din Republica Moldova.

Despre aceasta a anunțat Vadim Krasnoselski în cadrul discuției telefonice cu premierul Natalia Gavrilița, care l-a sunat ca să discute despre problema asigurării cu gaze, transmiteMold-street.com.

Krasnoselski a menționat că echipa Sheriff este "locomotiva fotbalului moldovenesc" şi a solicitat ca chestiunea deschiderii de conturi în băncile din Republica Moldova să fie soluţionată.

Aminitim că Sheriff este prima echipă din Republica Moldova care joacă în faza grupelor Ligii Campionilor şi are un parcurs spectaculos.

Potrivit liderului de la Tiraspol în continuare şi entităților comerciale din Transnistria li se refuză deschiderea conturilor în băncile moldovenești, ceea ce este o manipulare.


Amintim că în 2019 circa 420 de agenți economici din regiunea transnistreană a Republicii Moldova dețineau conturi în băncile licențiate de la Chișinău

După ce au fost închise două sau trei conturi bancare ale unor companii cu datorii uriaşe, dar afiliate unor afacerişti de la Tiraspol şi Chişinău, autoritățile de la Tiraspol au inițiat o campanie propagandistică în care susțineau că ar fi fost închise conturile bancare la mai multe companii din regiune, iar aceasta ar fi o nouă blocadă economică a regiunii.

Menţionăm că urmare a mai multor scandaluri financiare, inclusiv cu implicarea băncilor din Moldova, la nivel mondial, s-au înăsprit regulile de prevenire și combatere a spălarii banilor și finanțării terorismului.

Acelaşi lucru a fost nevoită să facă şi Republica Moldova. În caz contrar sistemul bancar risca să fie izolat de cel mondial. Aşa că Republica Moldova este parte la acest proces, în mod special, după ce în anul 2018 a intrat în vigoare Legea pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului.

Urmare noilor prevederi, băncile licențiate din Republica Moldova au dezvoltat instrumentele de control si, în procesul implementării acestora, fiind identificate eventuale riscuri, băncile au solicitat mai multă transparență şi informaţii din partea clientilor, inclusiv din regiunea transnistreană.

Mai adăugăm că de aproape un deceniu se discută despre o posibilă integrare a băncilor din regiunea transnistreană în sistemul bancar moldovenesc. Această integrare este blocată însă de nedorința instituțiilor financiare de acolo de a se racorda la reglementările internaționale și naționale privind guvernanța corporativă, transparență etc.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий