X 
Jocurile Olimpice stiri: 116
Transnistria stiri: 1453

Fotbal: Cine este noul antrenor al Barcelonei

29 mai. 17:45   Sport
2408 0

Hansi Flick a bătut palma cu Barcelona și se va ocupa de pregătirea echipei din sezonul viitor. Demiterea lui Xavi de la cîrma catalanilor este doar o chestiune de timp, susține presa din Spania.

După declaraţiile de săptămîna trecută care i-au pecetluit soarta lui Xavi, se părea că Rafa Marquez, antrenorul de la Barcelona B, este în pole-position pentru preluarea băncii tehnice. Nu toţi membrii Consiliului de Administraţie al Barcelonei au fost de acord pentru aducerea lui Rafa Marquez, mexicanul avînd marele handicap al lipsei de experienţă. Au existat voci care l-au susţinut pe Sergio Conceicao, antrenorul lui Porto şi pe Hansi Flick, fostul tehnician al lui Bayern Munchen.

Laporta a ţinut cont de opinia celor din CA al Barcelonei şi a reluat negocierile cu Flick, cel care era aproape de formaţia blaugrana şi acum o lună, înainte ca Xavi să se răzgîndească. Radio Catalunya anunţă deja că Barcelona a bătut palma cu fostul antrenor al lui Bayern şi al naţionalei Germaniei, acesta urmînd a-şi pune semnătura pe un contract valabil pe doi ani.Mundo Deportivo scrie şi ea despre negocieri, chiar dacă nu pretinde că acestea s-ar fi încheiat. Deco s-a deplasat ieri dimineață la Londra cu adjunctul său, Bojan Krkic, cei doi întîlnindu-se cu Flick și cu agentul acestuia, Pini Zahavi. Catalanii s-au mişcat rapid, pentru că numele lui Flick era în topul listei lui Todd Boehly pentru înlocuirea lui Pochettino.

"Antrenorul german i-a spus deja "nu" lui Chelsea pentru că a prioritizat oferta Barçei. Deco l-a validat să preia conducerea bancii din sezonul viitor, iar părţile sînt aproape să bată palma", notează sursa citată.

Laporta a fost extrem de deranjat de cuvintele lui Xavi din conferința de presă premergătoare partidei cu Almeria, de săptămîna trecută, cîștigată de "extratereștri" în deplasare, scor 2-0.


Tehnicianul catalan a afirmat că va fi imposibil să concureze cu Real Madrid și în sezonul viitor, lucru absolut firesc în contextul în care Perez îl va avea la dispoziție în echipa care joacă finala Champions League și pe Mbappe. Fostul mijlocaș a vorbit despre dificultățile economice prin care trece Barcelona și i-a avertizat pe suporteri că din nou e în pericol să nu poată să îi aducă la club pe jucătorii pe care îi dorește.

Spusele lui Xavi nu sînt departe de realitate, însă unele lucruri care ţin de bucătăria internă a clubului trebuie tratate cu maximă discreţie, crede Laporta. Acesta e dezamăgit de caracterul duplicitar al antrenorului, care în discuţiile private dinaintea anunţării continuării colaborării, se declara extrem de mulţumit de lot.

"Furtuna a început în conferinţa de presă de înainte de Almeria - Barcelona, Laporta fiind extrem de supărat din cauza declaraţiilor date de Xavi în confrinţa de presă. Uraganul a atins apogeul vineri dimineaţă cînd preşedintele catalanilor i-a decis soarta antrenorului. Laporta simte o furie monumentală pentru Xavi, deranjat de dublul standard al spuselor antrenorului: are un discurs în faţa preşedintelui şi un cu totul alta cînd vorbeşte cu jurnaliştii.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?