Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Flacăra olimpică a fost transmisă organizatorilor de la Beijing

20 oct. 2021,, 05:00   Sport
2492 0

Flacăra olimpică, aprinsă luni la Olympia, în cadrul unei ceremonii perturbate de manifestanţi pro-Tibet, a fost transmisă marţi la Atena organizatorilor Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2022, înainte de a pleca spre China.

În cadrul unei ceremonii organizate la stadionul Panathenaic din Atena, preşedintele Comitetului olimpic elen, Spyros Kapralos, a înmînat torţa olimpică vicepreşedintelui Comitetului organizator Beijing-2022, Yu Zaiqing, care apoi a aprins un felinar roşu în culorile Jocurilor Olimpice din 2022.

"Flacăra olimpică va călători pînă la Marele Zid şi în alte regiuni din China, aducînd cu ea lumina păcii şi a prieteniei", a declarat Yu Zaiqing la această ceremonie transmisă de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO).

"China are ambiţia de a organiza Jocuri sigure şi splendide", a adăugat el.

Flacăra olimpică va pleca apoi spre China unde este aşteptată să sosească miercuri dimineaţă.

Flacăra olimpică pentru Jocurile de iarnă de la Beijing din 2022 (4-20 februarie) a fost aprinsă luni la situl antic al Olympiei, conform ritualului tradiţional, dar în absenţa publicului din cauza pandemiei de Covid-19.

Flacăra a fost aprinsă în jurul orei locale 12:00 de la razele soarelui coborîte peste ruinele templului antic al zeiţei Hera din Olympia, leagănul Jocurilor Antichităţii.


Singurele personalităţi prezente au fost Thomas Bach, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), preşedinta Republicii Elene, Katerina Sakellaropoulou, precum şi reprezentanţi ai comitetelor olimpice elen şi chinez şi ziarişti acreditaţi.

Pentru a doua oară consecutiv în trei decenii şi a treia oară în istoria Jocurilor Olimpice moderne, ceremonia tradiţională în leagănul olimpismului s-a desfăşurat în absenţa spectatorilor, după modelul JO de vară de la Tokyo, din cauza coronavirusului.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?