Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

FIFA va plăti cîte 2 milioane dolari echipelor africane calificate la Cupa Mondială

2 mai. 2018,, 23:00   Sport
3123 0

FIFA va plăti în avans cîte 2 milioane de dolari celor cinci selecţionate africane calificate la Cupa Mondială 2018, pentru a le ajuta să se pregătească pentru turneul final din Rusia, a anunţat Confederaţia Africană de Fotbal (CAF), citată de agenţia Reuters.

Egipt, Maroc, Nigeria, Senegal şi Tunisia s-au calificat pentru Mondialul din această vară, iar preşedintele CAF, Ahmad Ahmad, a precizat într-un comunicat că banii vor fi utilizaţi pentru "a se soluţiona în avans problema bonusurilor datorate jucătorilor".

Disputele legate de plata primelor la fazele anterioare "au dus la situaţii care au afectat negativ imaginea fotbalului african, cu un impact considerabil asupra performanţelor echipelor", a precizat conducătorul fotbalului african.

Anul trecut, Federaţia nigeriană de fotbal (NFF) a semnat un acord cu jucătorii săi, pentru a se evita disputele legate de prime, care au afectat campaniile anterioare

"Super-Vulturii" au fost implicaţi într-un conflict prelungit înaintea Cupei Confederaţiilor 2013 din Brazilia, discuţii legate de bonusuri perturbînd şi campania de la precedenta Cupă Mondială. Cu probleme similare s-au confruntat şi alte echipe africane.

Cele 32 de selecţionate participante la Cupa Mondială 2018 primesc din partea FIFA cîte 1,5 milioane dolari pentru cheltuielile legate de pregătirea competiţiei, fiecare echipă avînd garantată suma minimă de 8 milioane dolari, banii urmînd să fie încasaţi după încheierea competiţiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?