Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

FIFA lucrează la organizarea unei Ligi Mondiale

30 apr. 2021,, 00:00   Sport
2688 0

Federaţia internaţională de fotbal poartă în prezent discuţii privind crearea unei Ligi Mondiale, la care să participe cele mai importante cluburi de pe toate continentele, a dezvăluit egipteanul Hany Abo Rida, membru în Consiliul FIFA, informează cotidianul sportiv AS.

Liga Mondială FIFA are în vedere reunirea cîştigătorilor ligilor la nivel internaţional. "Important este că FIFA şi Confederaţia Africană de Fotbal (CAF), împreună cu toate confederaţiile de pe celelalte continente discută pentru a organiza o Ligă Mondială, în care să trei sau patru echipe din Africa vor juca împotriva cluburilor de top din întreaga lume. Este o provocare uriaşă, la care ne gîndim să luăm parte în următorii doi ani", a declarat Abo Rida pentru televiziunea egipteană.

Preşedintele Confederaţiei Africane de Fotbal, sud-africanul Patrice Motsepe, şi-a exprimat la rîndul său interesul de a crea o Super Ligă africană, după modelul celei propuse pentru Europa de preşedintele clubului Real Madrid, Florentino Perez, şi care a generat furia UEFA.

"Organizarea Super Ligii africane este doar o propunere, deoarece industria fotbalului este o problemă financiară importantă. Se poartă discuţii", a mai spus Hany Abo Rida.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?