X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

FIFA pregătește schimbări semnificative

15 sep. 2018,, 12:45   Sport
2484 0

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) vrea limitarea numărului de jucători împrumutaţi de un club, dar şi înfiinţarea unei case de compensare pentru a redistribui indemnizaţia de formare şi comisioanele agenţilor, în cadrul unei reforme a transferurilor, a menţionat joi pentru AFP o sursă apropiată de acest dosar.

FIFA prevede să limiteze „între 6 şi 8” numărul jucătorilor pe care un club îi poate împrumuta în fiecare sezon, potrivit acestei surse. Măsura vizează „garantarea echităţii sportive între cluburi” şi restrîngerea unui fenomen care a văzut unele cluburi, mai ales engleze şi italiene, angajînd un mare număr de jucători şi împrumutîndu-i imediat.

Altă propunere este înfiinţarea unei case de compensare, gestionată de o bancă, menită să colecteze şi să vireze către cluburile formatoare indemnizaţiile de formare prelevate la fiecare transfer.

FIFA intenţionează reintroducerea unui examen pentru obţinerea licenţei de către agenţi.

O „comisie a partenerilor”, reunind ansamblul actorilor fotbalului şi condusă de canadianul Victor Montagliani, a primit din partea FIFA sarcina de a introduce măsuri care să reformeze piaţa transferurilor, dorinţă a preşedintelui forului fotbalistic mondial, Gianni Infantino.


Comisia se va reuni pe 24 septembrie la Londra. Ea va studia propunerile pregătite de o subcomisie, task-force prezidată de Montagliani şi alcătuită din cinci membri, printre care Michele Centenaro, secretar general al puternicei Asociaţii a cluburilor europene (ECA), Jonas Baer-Hoffmann, secretar general pentru Europa al FIFPro, sindicatul mondial al fotbaliştilor profesionişti, sau scoţianul Alasdair Bell, fost director juridic al UEFA, apropiat al lui Infantino, care l-a înlocuit recent pe elveţianul Marco Villiger în postul de director juridic al FIFA.

Contactată de AFP, FIFA a amintit că a „lansat în 2017 o revizuire a sistemului de transferuri”.

FIFA a subliniat că în acest stadiu „nu a fost luată nicio decizie”.

Dacă unele propuneri vor fi adoptate pe 24 septembrie la Londra, atunci vor fi supuse Consiliului FIFA, a cărui viitoare reuniune va avea loc pe 25 şi 26 octombrie la Kigali (Rwanda).

Unele propuneri sînt „departe de a se bucura de consens”, a afirmat sursa contactată de AFP. Printre aceste propuneri se află limitarea efectivelor echipelor, pentru „a viza un echilibru competitiv” sau creşterea indemnizaţiilor de formare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?