Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

FIFA nu va mai organiza turneul final al CM din 2022 cu 48 de echipe

23 mai. 2019,, 18:50   Sport
1925 0

FIFA a renunţat la ideea organizării turneului final al Campionatului Mondial de fotbal din 2022 cu 48 de echipe. Motivul principal este blocada economică impusă Qatarului, gazda competiţiei, de către ţările vecine.

O analiză efectuată de către membrii forului mondial a indicat faptul că niciun alt stat din zonă, cum ar fi Emiratele Arabe Unite, Bahrainul sau Arabia Saudită, nu poate găzdui meciuri ale turneului final în condițiile în care infrastructura şi legăturile economice cu Qatarul nu sunt puse la punct.

Preşedintele fostului internaţional, Gianni Infantino, avansase anul trecut ideea măririi numărului de echipe participante la următorul Campionat Mondial de la 32 la 48, propunerea sa fiind avizată pozitiv de Consiliul FIFA, desfăşurat în luna martie la Miami, statul american Florida.

Acest proiect era înscris şi pe ordinea de zi a viitorului Congres al FIFA, programat pentru 5 iunie la Paris, însă instanţa fotbalistică a indicat că "în circumstanţele actuale, o astfel de propunere nu poate fi pusă în practică". Astfel, turneul final din Qatar va rămâne, cum era programat inițial, cu 32 de echipe la start.

Campionatul Mondial din 2022 va aduce o premieră prin faptul că partidele se vor juca toamna şi iarna, în intervalul dintre 21 noiembrie și 18 decembrie.


Formatul cu 48 de echipe, ce va implica o creştere de la 64 la 80 de meciuri la turneul final, are şanse mari să fie aplicat, însă, doar începând cu ediţia din 2026 a Cupei Mondiale de fotbal. Aceasta va fi organizată în comun de Statele Unite ale Americii, Canada şi Mexic, decizia în cauză fiind adoptată de FIFA încă în ianuarie 2017.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?