COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 581(+97)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6242(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2818
Puterea stiri: 6279
Coronavirus stiri: 7237

FIFA, noi sancțiuni contra manipulării meciurilor

6 mai. 17:41   Sport
1023 0

FIFA atenționează repetat cluburile care încearcă să manipuleze rezultatele meciurilor de fotbal și amenință cu sancțiuni dure. Drept exemplu vin și recentele decizii luate de FIFA în lupta contra jocurilor trucate.

În acest context, Comitetul Disciplinar FIFA a sancționat clubul FC Zoo cu excluderea din Premier League a Kenyei (sezonul 2020/2021) și retrogradarea acesteia în Divizia 1 pentru sezonul următor. FC Zoo se face vinovat de implicare în manipularea meciurilor, încălcînd astfel prevederile Codului Disciplinar FIFA (ediția 2019).

Decizia de a sancționa FC Zoo este legată de o serie de meciuri din Premier League a Kenyei, considerate a fi manipulate între 2018 și 2020 de către persoane fizice din anturajul clubului. Drept consecință formația keniană a fost trasă la răspundere, fiind responsabilă pentru comportamentul membrilor săi.

În special, Comitetul Disciplinar FIFA a stabilit că FC Zoo a încălcat articolul 8 (Responsabilitate) și articolul 18 (Manipularea meciurilor și competițiilor de fotbal) din Codul Disciplinar FIFA.

În cele din urmă, Comitetul Disciplinar FIFA a ordonat ca FC Zoo să contacteze FIFA în următoarele 30 de zile de la notificarea deciziei și să implementeze un plan de prevenire ca directivă educațională menită să prevină și să combată manipularea meciurilor și competițiilor de fotbal.


Procedurile disciplinare oficiale împotriva clubului din Kenya au rezultat dintr-o investigație efectuată de Departamentul de Integritate al FIFA, în cooperare cu părțile interesate și autoritățile relevante și în conformitate cu mandatul care i-a fost conferit de Federația de Fotbal al Kenyei și Confederația Fotbalului African.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽