Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

FIFA a prezentat marca și logoul Cupei Mondiale din 2026

18 mai. 2023,, 13:30   Sport
2759 0

FIFA a prezentat miercuri, în cadrul unui eveniment organizat la Los Angeles (California) marca oficială și logoul Cupei Mondiale de fotbal din 2026, care se va disputa în Statele Unite, Mexic și Canada.

”Pentru prima dată în istorie, sînt reprezentate o imagine a trofeului și a anului turneului, formînd un limbaj de design inovator, care ancorează emblema pentru 2026 și mai departe. Imaginea trofeului și a anului vor permite personalizarea pentru a reflecta unicitatea fiecărei țări gazdă, construind în același timp o structură de marcă identificabilă pentru anii următori”, a explicat FIFA într-un comunicat, citat de flashscore.ro

Cu președintele Gianni Infantino în frunte, FIFA a organizat un eveniment special la emblematicul Observator Griffith din Los Angeles, la care au participat legende ale fotbalului precum fostul atacant brazilian Ronaldo.

FIFA a prezentat și campania ''WE ARE 26'' care urmărește ”rolul integral jucat de comunități” la următoarea Cupă Mondială.

”WE ARE 26 este un strigăt de luptă. Acesta este un moment în care trei țări și un întreg continent spun împreună: 'sîntem uniți ca unul pentru a ura bun venit lumii și a organiza cea mai mare, cea mai bună și cea mai incluzivă Cupă Mondială din istorie”, a declarat Infantino.


În 2026 se va disputa prima Cupă Mondială cu 48 de echipe, în loc 32 ca pînă acum, și va fi pentru prima dată cînd cel mai mare eveniment fotbalistic de pe planetă se va derula în trei țări.

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?