Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Femeia arbitru de la Federația Moldovenească de Fotbal

17 ian. 2022,, 07:41   Sport
2256 0

A studiat la medicină și are grijă de sănătatea copiilor cu necesități speciale, dar o vedem și pe terenul de fotbal. De aproximativ șapte ani este arbitru la Federația Moldovenească de Fotbal. Este vorba despre Doina Mafteuța, în vîrstă de 28 de ani, arbitru central la Federația Moldovenească de Fotbal.

A ajuns să fie arbitru în 2015, însă pînă atunci a făcut parte din echipa de fotbal a raionului Criuleni, unde a crescut. A mai jucat și pentru altele, în Chișinău. Însă plăcerea pentru minge i-a apărut de pe cînd era copil, transmite Noi.md cu referire la jurnal.md.

„În sat unde locuiam erau foarte mulți băieți, eu fiind unica fată din mahala. Am început a juca fotbal alături de ei, după care m-a văzut un reprezentat de la raion cînd aveam competițiile între școli. Mi-a zis că duminică va veni să mă ia la un meci. Așa a început cariera mea în fotbal”, povestește tînăra.

De șapte ani încoace, este arbitru la Federația Moldovenească de Fotbal.

„Arbitrez echipe de băieți, bărbați, copii. Mai multe divizii. Și copii, și juniori, în funcție ce fel de meciuri îmi sînt acordate”, spune Doina Mafteuța.


În calitate de arbitru a primit multe reproșuri, dar nu a cedat.

„Veneau reproșuri de la părinți, de bărbați, antrenori. Îmi ziceau că locul meu este în fața aragazului, că nu trebuie să arbitrez, că acesta este un sport masculin, de cînd fetele arbitrează și tot așa”, mai povestește tînăra.

A avut puteri să treacă peste toate, datorită caracterului pe care și l-a format tot printre bărbați.

Deși arbitrajul nu îi aduce mare venit, Doina mai activează în calitate de medic terapeut, recuperarea Neuropsihomotorie a copiilor cu necesități speciale. Datorită pasiunii, reușește cu succes să combine ambele specialități.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?