X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Federațiile sportive vor fi finanțate în baza unui nou regulament (DOC)

18 ian. 2023,, 17:08   Sport
1761 0

Federațiile sportive naționale vor fi finanțate în baza unui nou regulament, aprobat, astăzi, de Executiv.

Documentul stabilește modul și condițiile de finanțare a sportului de performanță, valoarea fondului de bază pentru ramurile de sport olimpice și paralimpice, a fondului performanțelor sportive pentru ramurile de sport olimpice, paralimpice și neolimpice și fondului de rezervă al organului central de specialitate.

De asemenea, documentul reglementează procedura de depunere a cererilor de finanțare din fondurile menționate, de evaluare a dosarelor depuse, de comunicare a rezultatelor și de soluționare a contestațiilor, precum și procedura de încheiere a contractelor de finanțare.

Bugetul aprobat al Ministerului Educației și Cercetării pentru finanțarea federațiilor sportive naționale, conform Calendarului acțiunilor sportive, este de 47 de milioane de lei. 15% din acești bani vor fi direcționați către ramurile de sport olimpice și paralimpice, 65% vor fi acordate pentru performanțele sportive înregistrate în sporturile olimpice/paralimpice și neolimpice, iar 20% vor constitui fondul de rezervă al autorității centrale de specialitate în domeniul culturii fizice și sportului.

0
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?