X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Federația Moldovenească de Fotbal a primit premiul de aur UEFA

27 sep. 2022,, 17:15   Sport
2905 0

Federația Moldovenească de Fotbal a primit premiul de aur UEFA pentru Proiectul „Fotbal în școli”. Ceremonia de decernare a avut loc la Madrid, în timpul Conferinței UEFA Grassroots.

Proiectul ”Fotbal în școli” reprezintă pilonul principal al Strategiei Asociației de Fotbal din Moldova (FMF), de care beneficiază pînă acum peste 16.000 de elevi și peste 500 de profesori. Scopul proiectului este popularizarea fotbalului printre copii.

FMF preconizează să implice în proiect circa 45.000 de copii pînă în anul 2024.

Oferind cursuri de instruire în fotbal, renovînd terenurile și infrastructura din jur, creînd colaborarea dintre instituțiile de învățămînt și cluburile de fotbal, FMF creează oportunități pentru copii de a crește într-un mediu fericit și sănătos, precum și de a fi mai implicați la școală.

„Prin sport și prin fotbal în special putem realiza multe. Fotbalul ne ajută să oferim un stil de viață sănătos în țara noastră și are un mare impact asupra dezvoltării copiilor, a calităților lor în viața socială și psihologică. Dorim să oferim tuturor oportunitatea de a juca fotbal, nu numai în orașele mari ale țării noastre mici. sîntem foarte mîndri să fim cîștigătorii Premiilor UEFA Grassroots și să fim un exemplu pentru alte asociații naționale de fotbal. Mă bucură faptul că proiectul “Fotbal în Școli” reprezintă un interes sporit pentru Federațiile de Fotbal precum Portugalia, Italia, Cipru”, a declarat Diana Bulgaru, manager Grassroots FMF.


Premiile recunosc munca remarcabilă sub nivelurile de elită ale jocului, punînd în lumină proiectele, cluburile și asociațiile naționale care ridică standardele fotbalului de bază și oferă o contribuție importantă comunităților din jurul lor.

Potrivit FMF, în ciuda provocărilor continue din cauza pandemiei de COVID-19, a fost un alt an stelar pentru nominalizări, cu 90 de candidați pentru premiul de aur, argint și bronz în fiecare dintre cele cinci categorii.

Premiile UEFA Grassroots au loc din 2010, iar pînă acum FMF are 111 cîștigători de la 40 de asociații naționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?