Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Federația de rugby din Republica Moldova și-a desemnat laureații anului 2022

28 dec. 2022,, 21:00   Sport
2010 0

Federația de rugby din Republica Moldova a desemnat în cadrul Galei tradiționale, laureații anului 2022.

Titlul de cel mai bun rugbist al anului a fost obținut de Igor Mișin, unul dintre cei mai valoroși rugbyști din actuala generație.

Jucătorul formației UTM Chișinău și al Naționalei Republicii Moldova au acumulat cele mai multe puncte din partea comisiei Federației de profil. Titlul de cel mai bun antrenor al anului 2022, a fost decernat lui Alexei Cotruță, iar cea mai bună jucătoare de rugby feminin a anului a fost aleasă Nicoleta Meșină, legitimată în prezent la formația Politehnica Iași.

În cadrul evenimentului desfășurat marți, 27 decembrie, la Chișinău, au fost oferite și alte premii importante, cel mai bun jucător sub 18 ani a fost ales tiraspoleanul Maxim Hoicev, cel mai bun club de rugby a fost desemnat rugby club UTM, iar cea mai bună echipă a anului selecționata națională de rugby 7 a Republicii Moldova.

Titlu de cel mai bun arbitru în anul 2022 a fost atribuit lui Eugeniu Procopi, iar conducerea Federației de specialitate l-a desemnat pe Vadim Cobîlaș, jucătorul deceniului. În prezent Vadim Cobîlaș joacă în superliga Franței la formația Bordeaux Begles.


La Gala Rugbyului au fost prezenți și membrii echipei naționale de rugby-7 din anul 2007, echipa respectivă a primit distincția de cel mai bun rezultat istoric, pentru medalia de bronz și incredibila clasare pe podium la Campionatul European de seniori.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?