Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Federația de Box din Moldova l-a premiat pe cîștigătorul medaliei de bronz la Campionatul European (VIDEO)

3 iun. 2022,, 13:56 (reactualizat 3 iun. 2022,, 14:48)   Sport
2937 0

Președintele Federației de Box din Moldova, Vasile Chirtoca, în conformitate cu hotărîrea aprobată de Prezidiul FBM, l-a premiat pe medaliatul cu bronz al Campionatului European, Alexandru Paraschiv, precum și pe antrenorul și tatăl său, Iurie Paraschiv, înmînîndu-le premii bănești în valoare de 50 mii lei pentru fiecare. În plus, în numele Federației Internaționale de Box (AIBA), ei au primit diplome de onoare pentru cel mai bun boxer și cel mai bun antrenor din 2021, relatează Noi.md.

După cum a recunoscut președintele Federației de Box din Moldova, președintele companiei Daac-Hermes, Vasile Chirtoca, pentru premiere el a alocat fonduri personale.

Vasile Chirtoca a amintit că boxerii moldoveni au obținut anterior un mare succes la nivel internațional, majoritatea medaliilor Moldovei la Jocurile Olimpice au fost cîștigate de boxeri. Însă de 5 ani, boxerii moldoveni nu au avut mare succes în competițiile internaționale în rîndul adulților. Această tradiție tristă a fost întreruptă la sfîrșitul lunii mai 2022 - la Campionatul European de Box din Erevan, Alexandru Paraschiv, care este antrenat de tatăl său Iurie Paraschiv, a cîștigat medalia de bronz. În același timp, el a învins boxeri foarte buni din Turcia și Polonia, dar în lupta pentru finală, Alexandru a pierdut într-o luptă egală în fața viitorului campion European - rusului naturalizat Vakkhid Abbasov, care a reprezentat la campionat Serbia.

Vasile Chirtoca și-a exprimat speranța că și statul va oferi un sprijin financiar medaliatului cu bronz la Campionatul European de Box. El a reamintit că, potrivit legii adoptate anterior, cîștigătorii Jocurilor Olimpice, Campionatelor Mondiale și Europene vor primi pensii pe viață, numind această lege drept una foarte bună.

"Între timp, în aceste vremuri grele, cînd în jurul nostru au loc evenimente imprevizibile și nu știm cînd se va termina totul, noi credem într-un viitor mai bun, susținem sportul și statul îl susține", a spus președintele Federației de Box din Moldova.


El a mulțumit conducerii Ministerului Educației pentru ajutor și contribuție, pentru participarea la finanțarea pregătirii echipei de boxeri din Moldova, menționînd că anume astfel de eforturi comune au adus acest mare rezultat - cîștigarea medaliei de bronz.

La rîndul său, medaliatul cu bronz al Campionatului European, Alexandru Paraschiv, a spus că, desigur, este bucuros de rezultatul obținut.

"Aceasta înseamnă că nu lucrăm și nu muncim în zadar la sală. Desigur, am vrut să cîștigăm aurul. Dar întotdeauna există spre ce tinde. Și acesta este principalul lucru. Toate luptele s-au dovedit a fi foarte intense și s-a simțit o concurență cu fiecare adversar, toți băieții aveau dorința de a cîștiga și toți erau foarte bine intenționați", a spus el.

Alexandru Paraschiv a recunoscut că cel mai greu lucru este să te orientezi corect pe luptă. "Trebuie să ieși pe ring cu încredere și să te simți sigur împotriva adversarului. Și acest lucru influențează însuși tabloul luptei și deja nota judecătorilor, victoria. Principalul lucru este te orientezi corect", a spus boxerul.

El a numit participarea la Olimpiadă ca fiind obiectivul principal pentru viitor.

"Desigur, tindem spre Jocurile Olimpice. Dar mai este timp pînă atunci. Trebuie să parcurgem o cale, mai sînt cîțiva ani, trebuie să obținem rezultate. Sper că pregătirea noastră ne va permite să facem acest lucru. Acesta este cel mai important lucru. Pentru ne prezenta bine este nevoie de mai multe competiții, mai multe antrenamente și sesiuni de sparring", a subliniat Alexandru Paraschiv.

Antrenorul, care este și tatăl său, Iuri Paraschiv, a recunoscut că a avut foarte mari emoții după a doua luptă, cînd a devenit cunoscut că Alexandru a cîștigat cel puțin medalia de bronz.

"Am fost într-o stare de șoc plăcut. Nu puteam vorbi cu nimeni. Eram într-o stare pur și simplu cosmică. Federația de Box din Moldova ne acordă multă atenție, ne susține financiar. Mulțumesc pentru aceasta președintelui FBM, Vasile Chirtoca. Desigur, pentru noi este important să obținem mai mult sprijin pentru pregătire. Fără antrenamente zilnice, este imposibil să participi la un astfel de nivel la egalitate cu sportivii care au a o atitudine profesională față de acest gen de sport", a spus Iurie Paraschiv.

Trebuie menționat faptul că la ședința de astăzi a Prezidiului Federației de Box din Moldova a fost audiat raportul privind rezultatele echipei naționale la Campionatul European din Armenia. Moldova a ocupat locul 18 din 39 de țări participante la campionat. Chișinăuianul Alexandru Paraschiv a cucerit medalia de bronz la categoria de greutate 67 kg și a urcat pe treapta a treia a podiumului. În luptele de start au cîștigat boxerii din Grimăncăuți, Davron Bozorov (71 kg) și Alexei Zavatin (+92 kg). Performanța echipei a fost recunoscută drept una de succes.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?