X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

FBM a devenit membru al Federației Eurasiatice a Boxului Profesionist (FOTO, VIDEO)

17 sep. 2019,, 19:13   Sport
3771 0

Federația de Box din Moldova a devenit membru al familiei Federației Eurasiatice de Box Profesionist/ Eurasian Boxing Parliament (ЕВР), fiind o organizație sportivă unică de tip nou care reunește peste 50 de federații naționale de box profesionist din țările Europei și Asiei.

De menționat că Federația Internațională de Box IBF/USBA - una dintre cele patru federații de box profesionist de bază – a recunoscut Federația Eurasiatică de Box Profesionist ca federație de box continentală.

Federația de Box din Moldova a fost acceptată în rîndurile Federației Eurasiatice de Box Profesionist în cadrul celui de-al II-lea Congres al acestei organizații care a avut loc la Celiabinsk (Federația Rusă). Moldova a fost reprezentată la acest eveniment de către vicepreședintele Federației de Box din Moldova, președintele Departamentului Boxului profesionist, Alexei Chirtoca.

Federației de Box i s-a înmînat un certificat care confirmă aderarea ei la Federația Eurasiatică de Box Profesionist în calitate de cel de-al 51-lea membru, precum și o medalie comemorativă.

Cel de-al II-lea Congres al Federației Eurasiatice de Box Profesionist a reunit la Celiabinsk delegațiile federațiilor naționale și cele mai importante figuri din boxul profesionist, inclusiv cei mai proeminenți sportivi din peste 40 de țări ale Europei și Asiei. Printre ei se numără astfel de vedete de talie mondială, precum Roy Jones, Jr., Konstantin Țziu, Denis Lebedev, Orzubek Nazarov, Dmitri Pirog, Ruslan Provodnikov, Grigori Drozd, Eduard Troianovski, Dmitri Kirillov, Anatoli Aleksandrov,Dmitri Kudreașov, Sultan Ibraghimov.


La lucrările Congresului a participat președintele IBF Daryl Peoples, precum și reprezentanții organizațiilor mondiale de box de vază, precum WBC, WBO, WBA și ai Federației de Box in Rusia.

Cel de-al II-lea Congres al EBP a început cu un minut de reculegere în memoria boxerului rus Maxim Dadașev care a fost decorat postmortem cu o medalie de aur a Federației Eurasiatice de Box Profesionist (EBP). De premiu din partea EBP au mai beneficiat managerul lui Dadașev Egis Klimas și antrenorul sportivului rus Buddy McGirt. „Îi ducem dorul lui Maxim. Dumnezeu să-l păzească și să-i ajute familia”, a spus Buddy.

Subiectul cheie al celui de-al II-lea Congres al Federației Eurasiatice de Box Profesionist a fost un climat sănătos în sport și o climă sănătoasă pe planetă. În special, Congresul a făcut bilanțul preliminar al liniei internaționale „Un box cinstit pentru o planetă curată” organizată de Federația Eurasiatică de Box Profesionist. În cadrul acțiunii a fost întreprinsă o expediție dendrologică internațională avînd ca obiectiv stabilirea unui algoritm istoric de apariție a incendiilor forestiere de proporții și interconexiunea dintre acestea și fluctuațiile climatice a valorilor de temperatură prin metoda de analiză a inelelor anuale ale arborilor din zonele de incendiu forestier.

Punctul culminant al părții sociale a programului Congresului și acțiunii internaționale „Un box cinstit pentru o planetă curată” a fost plantarea în parcul orașului Plast, regiunea Celiabinsk a Aleii academicienilor boxului. Participanții au plantat arbori care vor purta numele lor. Acest lucru va simboliza nu doar aportul personal al figurilor din boxul profesional mondial la rezolvarea problemelor ecologice, dar și faptul că ei cu ajutorul acestor copacii se vor „înrădăcina” în pămînturile Uralului, unde 20 de ani în urmă un incendiu a mistuit Pinetul Sanarski - „plămînii verzi” ai regiunii Celiabinsk.

În finalul celui de-al II-lea Congres a fost adoptată „Declarația Ural” a Federației Eurasiatice de Box Profesionist care îi îndeamnă pe sportivii și politicienii din întreaga lume la soluționarea pașnică a conflictelor și litigiilor de dragul menținerii planetei.

Pe lîngă aceasta, în ziua următoare a Congresului de la Celiabinsk boxerul rus Serghei Kovaliov a apărat titlul de campion mondial în versiunea WBO și super campion al EBP, făcîndu-l nockout pe Anthony Yarde din Marea Britanie anterior neînvins. Astfel, Kovaliov a obținut a 34-a victorie și a dedicat-o lui Maxim Dadașev.

Pe lîngă unsprezece dueluri, prevăzute de programul turneului, oaspeții au putut viziona un show, al căruia concept are la bază Munții Ural.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?