Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Încă un record din partea lui Ronaldo la EURO 2020

24 iun. 2021,, 12:45   Sport
2340 0

109 și numărătoarea continuă! Cristiano Ronaldo, 36 de ani, nu se oprește din lupta cu recordurile. Pe Puskas Arena, a devenit cel mai bun marcator din istoria naționalelor și cel mai prolific de la CM și Euro.

„Am aceeași mare motivație și voi evolua ca și cum ar fi primul meu turneu final", dezvăluia Cristiano înaintea startului Euro 2020. La 36 de ani, căpitanul Portugaliei și-a respectat promisiunea și a ferit campioana Europei de calcule periculoase.

Egalul (2-2) cu regina mondială Franța a trimis-o în „optimi" de pe locul 3 al „grupei morții" și pe Ronaldo în istorie cu încă două recorduri. „Dubla" din penaltyuri, reușită pe Puskas Arena, l-a transformat în cel mai bun marcator după faza grupelor la actuala competiție. A punctat deja de cinci ori.

Recordul după care alerga lusitanul a fost egalat miercuri, la Budapesta. 109 goluri la echipa națională și poziția de lider mondial împărțită cu legendarul iranial Ali Daei. Nimeni nu a înscris mai mult la vreo reprezentativă masculină în istorie.

„Îl felicit pe Cristiano Ronaldo, aflat la o reușită de a doborî recordul de goluri pentru națională. Sunt onorat că această mare realizare îi va aparține lui – un mare campion și un mare om, care inspiră și are impact asupra vieților tuturor!", a fost mesajul postat imediat, pe Instagram, de rivalul lui CR7.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?