X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

El este "prezicătorul oficial” al Campionatului Mondial de Fotbal 2018

13 mar. 2018,, 23:39   Sport
5732 0

Ahile, un motan care și-a pierdut auzul și care trăiește în Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg a fost desemnat „prezicătorul oficial” al cîștigătorilor.

Anul trecut, motanul a fost desemnat să prezică rezultatele meciurilor din Cupa Federației, astfel că a prezis corect trei din patru cîștigători, potrivit TASS, citat de Newsweek.

Potrivit secretarei de presă a pisicilor din Ermitaj, Maria Khalturen, felina a fost aleasă pentru că și-a demonstrat „abilitatea de a face alegeri, analize, cît și comportamentul ieșit din comun.”

În 2017, Ahile a ales cîștigătorii Cupei Confederațiilor, după ce i s-a pus mîncare în boluri cu steagurile diferitelor țări.

„Decizia a fost luată, documentele au fost semnate”, a spus spus Maria Khaltunen, reprezentanta muzeului.


Astfel, Ahile va primi un „card de identitate”, devenind primul animal care a dobîndit un astfel de document.

În secolul al XVIII-lea, împărăteasa Elizabeta a Rusiei a ordonat ca în Ermitaj să fie aduse pisici, ca să scape palatul de șoareci. De atunci, pisicile continuă să locuiască în muzeu, însă numărul lor este ținut sub control de secretara de presă și alte trei pesoane. În prezent, în muzeu trăiesc între 50 și 70.
Ahile nu este singurul animal care poate prezice rezultatul jocurilor. De exemplu, în 2010, caracatița Paul a prezis că Spania va fi cîștigătoare la Cupa Mondială din Africa de Sud.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?