X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Echipa naţională de pescuit a participat la Campionatul în Bulgaria

6 sep. 2021,, 15:00   Sport
3319 0

Echipa naţională de pescuit sportiv a luat locul şapte la Campionatul Internaţional de pescuit la spining. Este pentru prima dată cînd ţara noastră obține un asemenea rezultat, deşi participă deja a şaptea oară.

Sportivul Serghei Bajan a avut cel mai bun rezultat printe cei patru pescari sportivi moldoveni care au participat la campionat.

''În prima zi, timp de patru ore, am prins 53 de peşti, iar în a doua zi, în acelaşi timp un pic mai puţin, mi se pare că 50.'', a declarat Serghei Bajan, pescar sportiv.

Sportivii din celelalte ţări sînt mai avantajați, deoarece au posibilitatea să se pregătească de campionat la ei acasă, pe cînd moldovenii sînt nevoiţi să meargă pe la vecini ca să-şi dezvolte abilităţile în ale pescuitului.

"Mergem de obicei în ţările vecine, Romînia şi Ucraina. La noi nu există posibilităţi pentru a pescui păstrăv, dar pescuim peştele local."

Participarea la Campionatul Internaţional de pescuit sportiv costă 1300 de euro, iar banii au fost achitaţi de sportivi, deşi aceştia fac parte din Federaţia Naţională de Pescuit Sportiv şi Amatori.

"Din aceşti bani este cumpărat peştele, care ulterior este lăsat în diferite sectoare ale rîului."

Peştii care sînt prinşi în cadrul acestor competiţii sînt imediat eliberaţi înapoi în rîu, iar pentru prinderea acestora sînt folosite cîrlige speciale care nu rănesc peştii. Păstrăvul este o specie răpitoare care necesită condiţii deosebite de pescuit, deoarece acesta nu vine la orice momeală.

"Cel mai neobişnuit la pescuit păstrăvul este că acest peşte se prinde cel mai bine la culoarea roz."

Pescarii sportivi au şi o echipă în spate care îi ajută. Anume aceştia găsesc locurile unde poate fi prins cel mai mult peşte.

"Rolul coordonatorului este foarte important deoarece peştele, după cîteva ore de pescuit, este deja foarte capricios şi tebuie să urmăreşti în care sectoare a mai rămas peşte care poate veni la momeală.", a declarat Alexandr Borisevici, coordonator.

Echipa Moldovei care a participat la Campionatul Internaţional de Pescuit a fost constituită din opt persoane, patru pescari şi patru coordonatori. Concursul a durat două zile şi s-a desfăşurat în Bulgaria. La el au participat 15 echipe. Pe primul loc s-au clasat sportivii din Ucraina, urmaţi de italieni şi bulgari.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?