Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Djokovic rupe tăcerea și recunoaște că a mers la un eveniment infectat cu COVID-19

12 ian. 2022,, 10:15   Sport
2216 0

După mai multe zile de tăcere, Novak Djokovic a venit cu o declarație în care a prezentat pe larg s-a întîmplat în zilele care au urmat după testarea sa pozitivă.

Sîrbul a transmis că, de fapt, a fost testat pozitiv în seara zilei de 17 decembrie, astfel că nu știa că este infectat în momentul în care, în timpul zilei, a mers la un eveniment în cadrul căruia i-a premiat pe tinerii jucători de tenis din Serbia. A doua zi însă a participat la un interviu pentru publicația franceză L'Equipe, pe care nu a vrut să-l anuleze pentru a nu dezămăgi jurnalistul, însă a dat asigurări că a respectat distanța socială și a purtat mască.

Sportivul sîrb a publicat pe pagina sa de Facebook o declarație în care a abordat „dezinformarea continuă” despre activitățile sale și prezența sa evenimentele din decembrie. El susține că multe informații sînt „greșite” și vrea să le „corecteze” pentru a „atenua îngrijorarea sporită a comunității cu privire la prezența sa în Australia și pentru a aborda probleme care sînt foarte dăunătoare și îngrijorătoare pentru familia sa”, transmite Noi.md cu referire la replicamedia.md.

Acesta spune că în tot acest timp s-a străduit „din greu” să asigure siguranța tuturor și respectarea obligațiilor de testare.

„Am participat la un meci de baschet la Belgrad pe 14 decembrie, după care s-a raportat că un număr de persoane au fost testate pozitiv cu COVID 19. În ciuda faptului că nu aveau simptome de COVID, am făcut un test rapid de antigen pe 16 decembrie, care a fost negativ și din abundență. de precauție, a făcut și un test PCR oficial și aprobat în aceeași zi. A doua zi am participat la un eveniment de tenis la Belgrad pentru a prezenta premii copiilor și am făcut un test rapid de antigen înainte de a merge la eveniment și a fost negativ.


Eram asimptomatic și mă simțeam bine și nu primisem notificarea unui rezultat pozitiv al testului PCR decît după acel eveniment.

A doua zi, pe 18 decembrie, am fost la centrul meu de tenis din Belgrad pentru a-mi îndeplini angajamentul de lungă durată pentru un interviu și o ședință foto L’Equipe. Am anulat toate celelalte evenimente, cu excepția interviului L’Equipe.

M-am simțit obligat să merg mai departe și să conduc interviul L’Equipe, deoarece nu voiam să dezamăgesc jurnalistul, dar m-am asigurat că mă distanțez social și că port mască, cu excepția cazului în care îmi făcea fotografia.

În timp ce m-am dus acasă după interviu să mă izolez pentru perioada necesară, reflectînd, aceasta a fost o eroare de judecată și accept că ar fi trebuit să reprogramez acest angajament”, a explicat Novak Djokovici.

Cît despre cealaltă acuzație care i-a fost adusă, anume că a mințit în formularul complet la intrarea în Australia, unde a bifat că nu a călătorit în altă țară în ultimele două săptămîni, deși fusese în Spania, sîrbul susține că totul a fost o greșeală făcută de echipa sa.

„În ceea ce privește declarația mea de călătorit, ea a fost completată de echipa mea pentru mine, așa cum le-a spus și autorităților de la Imigrări cînd am ajuns, agentul meu chiar și-a prezentat scuzele pentru greșeala asta, anume că am bifat căsuța greșita la întrebarea despre călătoriile precedente.

Este o eroare umană și, cu siguranță, nu intenționată. Trăim în vremuri grele, într-o pandemie, și, în unele momente, astfel de erori pot apărea. Astăzi, echipa mea i-a oferit Guvernului Australiei informații suplimentare pentru a clarifica această speță.

Am simțit că este important să clarific aceste aspecte și nu vor mai face niciun alt comentariu în legătură din respect pentru Guvernul Australiei.

A fost mereu o onoare să joc la Australian Open, turneu care este foarte iubit de jucători, fani și de comunități peste tot în lume și vrea să am șansa să joc împotriva celor mai buni jucători ai lumii și în fața unuia dintre cele mai bune publicuri din lume”, a mai spus Djokovic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?