X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Djokovic: „Prefer să pierd noi trofee, decît să îmi fac vaccinul antiCOVID”

15 feb. 2022,, 14:45   Sport
3355 1

Tenismenul sîrb Novak Djokovic spune că preferă să piardă viitoarele trofee de tenis, decît să fie forțat să facă un vaccin împotriva Covid-19. Vorbind în exclusivitate pentru BBC, el a afirmat că nu ar trebui să fie asociat cu mișcarea anti-vax, ci că susține dreptul individului de a alege, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

„Încerc să fiu deschis cu privire la posibilitatea de a mă vaccina în viitor, pentru că toți încercăm să găsim în mod colectiv cea mai bună soluție pentru a pune capăt pandemiei”, a adăugat sportivul, exprimîndu-și totuși speranța că în viitor se vor schimba condițiile pentru participarea la turnee.

Djokovic a fost întrebat dacă își va sacrifica participarea la competiții precum Wimbledon și Openul Francez din cauza poziției sale față de vaccin.

„Da, acesta este prețul pe care sînt dispus să-l plătesc”, a spus el.

Amintim că, Djokovic a fost explulzat din Australia luna trecută, după ce guvernul i-a anulat viza pentru că nu era vaccinat.


Potrivit unui test pe care l-a furnizat autorităţilor australiene, Djokovic a fost depistat pozitiv la COVID-19 pe 16 decembrie, dar a doua zi a participat la un eveniment public. Un alt test efectuat pe 22 decembrie a fost negativ.

Însă validitatea acestor teste a fost pusă în discuție în mass-media, inclusiv de către BBC, din cauza numerelor lor de serie. Procurorii din Serbia spun, pe de altă parte, că nu există dovezi care să sugereze că Novak Djokovic a prezentat autorităților australiene teste COVID falsificate. Potrivit anchetatorilor sîrbi, certificatele prezentate sînt valide.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?