Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Dumitru Svetuşchin a cîştigat turneul internaţional de şah

30 iul. 2018,, 18:51   Sport
2938 0

Marele maestru internaţional a cîştigat în weekend turneul internaţional de şah „Ştefan cel Mare şi Sfînt”, care s-a desfăşurat în premieră la Chişinău la iniţiativa federaţiei naţionale de profil.

El a intrat în posesia primei principale, oferită de organizatori – 6 mii de lei - după ce a obţinut primul loc cu rezultatul 8 puncte din 9 posibile (7 victorii şi 2 remize). Astfel, sportivul a confirmat ELO-ul său cel mai înalt printre participanţi la startul turneului – 2576 puncte. Locul doi i-a revenit lui Jegor Laschin, care a acumulat 7,5 puncte, iar pe poziţia a treia s-a situat Andrei Macovei cu 7 puncte adunate. Ei au fost remuneraţi de organizatori cu 4500 și, respectiv, 3300 de lei.

Surprinzător poziţia a cincea din clasament i-a revenit maestrului internaţional Ruslan Soltanici, care pornea la startul turneului, conform ELO-ului său (2386 puncte) de pe poziţia a doua. El a acumulat, ca şi ocupantul locului patru, Ivan Schiţco, 6,5 puncte. „Am comis o gafă în runda a doua a turneului, care s-a răsfrînt asupra poziţiei finale din clasament. Competiţia a relevat şi unele lacune în pregătirea mea. În timpul rămas pînă la participarea, peste cîteva zile, la un turneu din Romînia, sper să le lichidez”, a declarat pentru mass-media la finele turneului maestrul internaţional.

Competiţia a reunit 61 de participanţi din Republica Moldova, Romînia şi Rusia. „A fost un turneu util. Este necesar de a organiza mai des asemenea turnee”, a declarat astăzi pentru agenţie antrenorul emerit Ion Solonari.

Fondul total de premiere, asigurat de federaţia naţională de profil, a fost egal cu 26.700 de lei. Prime au mai fost înmînate şi celor mai buni veterani, juniori, şahiste. Dumitru Svetuşchin este al treilea şahist ca valoare în Republica Moldova după marii maeştri internaţionali Viorel Bologan şi Viorel Iordăchescu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?