Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Dreptate făcută regretatului Diego Maradona

7 ian. 06:00   Sport
2833 0

Instanța supremă din Italia a emis o decizie de absolvire post-mortem pentru Diego Maradona în ceea ce privește acuzațiile de evaziune fiscală. S-a pus, astfel, capăt unei dispute juridice care a durat 30 de ani între fostul atacant al echipei Napoli și autoritățile fiscale.

Fostul fotbalist, Diego Maradona, a fost învinuit de utilizarea unor companii din Liechtenstein în scopul evitării plății impozitelor legale în perioada 1985-1990, în timpul cînd primea plăți de la clubul Napoli pentru drepturile sale de imagine.

Avocatul său, Angelo Pisani, spune că acum poate afirma fără teamă că Maradona nu a fost niciodată un evazionist fiscal. Curtea de Casație din Roma a anulat un verdict din 2018, notează Noi.md cu referire la capital.ro.

Maradona a încetat din viață în noiembrie 2020 din cauza unui atac de cord. Suporterii echipei Napoli și ai naționalei de fotbal a Argentinei îl considerau o figură venerată, fiind numit „zeul fotbalului”.

Investigațiile referitoare la plata taxelor de către fotbalist au început în anii ’90 și au dus la acuzații legate de neachitarea a 37 de milioane de euro, precum și confiscarea unor bunuri.


0
0
1
4
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?