X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Donny van Iperen va acționa în judecată Zimbru Chișinău

28 mai. 17:15   Sport
1680 0

Fostul fotbalist de la Zimbru Chișinău, olandez Donny van Iperen, a dezvăluit cum se simte după ce a suferit un traumatism cranio-cerebral în urma unei ciocniri urîte într-un meci cu Dinamo Avto în august 2022 și a intrat în comă.

Potrivit jucătorului, el a făcut progrese extraordinare în recuperarea sa, dar și-a luat adio de la gîndul de a-și continua cariera.

Într-un interviu acordat ziarului NHnieuws.nl, olandezul în vîrstă de 27 de ani recunoaște că a fost plătit pe toată durata contractului, dar și-a angajat un avocat și va intenta un proces împotriva Zimbru, deoarece consideră că clubul nu l-a asigurat împotriva unui astfel de incident, scrie moldfootball.com

- Cum vă simțiți acum?

- Bine. Încă fac exerciții în fiecare dimineață. După reabilitarea mea în Olanda, în februarie 2023 am plecat în SUA pentru un tratament de specialitate. Pe viitor, aș vrea să mă mut în Grecia. Eu și prietena mea locuim acolo, acel climat este mai potrivit pentru recuperarea mea. După tratamentul din America, vorbirea mea a devenit mai clară și pot avea conversații mai lungi și mai profunde.


- Care sînt șansele să vă continuați cariera de fotbalist?

- Mi-am scos acest lucru din minte. Ca să fiu realist, eu, de exemplu, nu alerg încă foarte bine. De asemenea, am vorbit de mai multe ori cu medicii care spun că lovirea mingii cu capul nu-mi este recomandat. Eu dețin o diplomă de antrenor, de aceea aș vrea să rămîn în fotbal. De asemenea, scouting-ul mi se pare ceva interesant.

- Săptămîna aceasta a apărut o știre potrivit căreia veți intenta un proces împotriva „Zimbru”?

- Da. În iulie 2022, am fost să joc în Moldova pentru Zimbru. În al doilea meci, lucrurile au mers complet prost pentru mine. După cum s-a dovedit, Zimbru nu era deloc asigurat pentru astfel de incidente. FC Zimbru ar fi trebuit să-mi spună că nu eram asigurat. Sau că, dacă joc, îmi asum riscul risc, dar eu nu știam nimic. În acea echipă mai erau un jucător belgian și doi greci. I-am contactat și pe ei și nici ei nu știau nimic despre asta.

- În ce măsură aceasta este responsabilitatea jucătorului?

- Nu este responsabilitatea mea. Clubul trebuie să organizeze acest lucru.

- Și ce se va întîmpla acum?

- Sînt membru al VVCS (sindicatul fotbaliștilor profesioniști din Olanda). Ei au lucrat deja cu fostul meu club grecesc și am primit bani de la ei. Acum ei mă vor ajuta și în această situație.

Directorul general Zimbru, Serghei Topor, într-un interviu acordat portalului Moldfootball.com, a spus că clubul nu a avut timp să-l asigure pe jucător.

„Toate documentele tocmai erau în curs de pregătire atunci. Își dorea foarte mult să se joace singur. Nu a petrecut mult timp cu echipa, acesta a fost al doilea joc. Este nevoie de timp pentru a completa toate documentele pentru un legionar”, a menționat Serghei Topor.

Directorul Zimbru a mai spus că clubul a cheltuit circa 50 de mii de euro pentru tratamentul fotbalistului. „Președintele clubului, Nikolai Cherny, a alocat 30 de mii de euro pentru charter (...) Dacă luăm în considerare tratamentul, clubul a cheltuit pe primul loc salvarea vieții jucătorului. Și nicio asigurare nu ar fi acoperit cheltuielile pe care le-a făcut clubul în acel moment”, a spus Serghei Topor.

Potrivit șefului clubului, avocații lui Zimbru comunică acum cu avocații lui Donnie van Iperen pentru a „clarifica situația”.

0
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?