X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Dominika Cibulkova şi-a încheiat cariera în lumea sportului

14 noi. 2019,, 23:59   Sport
3638 0

Tenismena slovacă Dominika Cibulkova şi-a încheiat, surprinzător, cariera sportivă la vîrsta de doar 30 de ani.

Motivul retragerii premature l-au constituit numeroasele accidentări suferite în ultima perioadă.

Cibulkova a dezvăluit decizia luată cu ocazia lansării, la Bratislava, a cărţii sale de memorii, "Tenisul este viaţa mea". De-a lungul carierei, Sportiva slovacă a cucerit 8 titluri WTA din 21 de finale jucate, iar cea mai bună clasare a sa în ierarhia mondială a tenisului feminin a fost locul 4, atins în luna martie a anului 2017. Dominika a fost prima jucătoare din Slovacia, care jucat în finală unui Turneu de Mare Şlem - în 2014 ea a pierdut în ultimul act al turneului Australian Open în faţa chinezoaicei Li Na.

Cibulkova a fost și semifinalistă la Turneul de la Roland Garros, de trei ori s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon și o dată - la "Internaționalele" Statelor Unite, US Open. Punctul culminant al carierei sale îl reprezintă însă Turneul Campioanelor din 2016, de la Singapore, acolo, unde Dominika a învins-o în finală pe nemțoaica Angelique Kerber.

Tenismena slovacă a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, Beijing 2008 şi Londra 2012. Ea a fost, timp de 12 ani, jucătoare de bază în echipa naţională a Slovaciei la Cupa Federației Internaționale, FED Cup.


Din punct de vedere financiar, de-a lungul carierei Cibulkova a cîştigat premii în valoare de 13 milioane de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?