Preşedintele stiri: 3022

Doliu în lumea fotbalului. S-a stins din viață legendarul jucător englez Jimmy Greaves

19 sep. 16:33   Sport
1687 0

Jimmy Greaves, legendă a lui Tottenham și fost internațional englez, a murit duminică la vîrstă de 81 de ani. Atacantul și-a început cariera la Chelsea, pentru ca ulterior să treacă pe la AC Milan, Tottenham și West Ham, relatează digisport.ro.

”sîntem extrem de întristați să anunțăm trecerea în neființă a marelui Jimmy Graves, nu doar recordman al lui Tottenham, dar și cel mai mare om de gol pe care Anglia l-a văzut. Jimmy a murit la reședința sa, dimineață, la vîrsta de 81 de ani", a anunțat Tottenham într-un comunicat.

Și Harry Kane a postat un mesaj prin care și-a adus omagiul față de cel care a fost Jimmy Greaves.

”RIP Jimmy Greaves. O adevărată legendă. A fost unul dintre cei mai buni marcatori”, a postat vedeta lui Spurs.

Graves lasă în urmă o soție, pe Irene, patru copii și 10 nepoți, potrivit BBC.


Slăbit din 2015, după un atac vascular cerebral, Jimmy Greaves a înscris 357 de goluri între 1957 şi 1972 în prima ligă engleză, un record, fiind şi cel mai bun marcator din istoria clubului Tottenham, cu 266 de goluri în toate competiţiile.

De asemenea, Graves deține și recordul pentru numărul de goluri marcate pentru echipa engleză într-un sezon (37 de reușite în 1962/63).

La naționala Angliei, Graves a înscris de 44 de ori în 57 de meciuri disputate.

Internaţionalul englez a făcut parte din echipa campioană mondială în 1966, fiind titular în meciurile din grupă, după care şi-a pierdut locul din cauza unei accidentări.

Greaves a fost multă vreme cel mai bun marcator din cele istoria celor cinci mare campionate din Europa, dar recent a fost depăşit de Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X