Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Doina Descalui: ”Ar fi minunat să concurez și la Milano 2026”

11 feb. 2022,, 09:00   Sport
2995 0

Doina Descalui este mulțumită de rezultatul pe care l-a obținut la debutul său la Jocurile Olimpice. Sportiva de 22 de ani s-a clasat pe locul 32 în proba feminină de simplu din concursul de sanie, care s-a desfășurat la Centrul de la Yanqing, transmite Noi.md cu referire la olympic.md.

– Doina, visul tău de a evolua la Jocurile Olimpice s-a împlinit. Ești mulțumită?
– Pot să spun că sînt mulțumită de rezultatul meu pentru că după o săptămînă foarte complicată în care m-am răsturnat practic la fiecare antrenament am reușit să duc sania pînă la linia de finiș și să obțin un rezultat foarte bun zic eu pentru Republica Moldova.

– Ți-ai dorit să ai coborîri în siguranță, lucru care s-a întîmplat. A fost greu să lupți cu emoțiile?
– Pentru mine de fiecare dată este complicat să lupt cu emoțiile. La a treia coborîre nu a fost atît de greu pentru că am zis ce o fi o fi, principalul să ajung cu bine și să termin concursul.

– Ce sfaturi ți-a dat antrenorul Bogdan Macovei înainte de concurs?
– Mi-a spus să fiu calmă, să nu mă gîndesc că sînt la Jocurile Olimpice și să am manșe curate. Mi-a corectat careva greșeli pe care le-am avut la antrenamente.

– Bogdan Macovei a concurat la 3 ediții ale Jocurilor Olimpice. Ți-ar plăcea să ajungi la această performanță? Crezi că vei fi la fel de motivantă și în continuare?
– Pînă acum am crezut că ultima mea coborîre a fost la această Olimpiadă, dar cred eu că dacă vom cumpăra o sanie nouă, vom avea antrenamente mai multe voi evolua într-un oarecare mod și voi continua sper eu pînă la Jocurile Olimpice de la Milano din 2026. Pînă la trei ediții nu cred să ajung, pentru mine două ar fi minunat.


– Cum ți s-au părut Jocurile Olimpice de la Beijing? Mi-ai zis că pîrtia nu e una deloc ușoară.
– Pîrtia a fost grea. Ați văzut și dvs că s-a răsturnat și Julia Taubitz, care era marea favorită. După virajul 13 acolo e greul.

– Ce urmează în cariera ta?
– Sper ca sezonul viitor să am calificări la cupele Mondiale și desigur să obțin rezultate bune.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?