X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Dmitri Bivol a fost recunoscut Boxerul Anului, conform versiunii WBA

13 dec. 2022,, 16:15   Sport
2277 0

Boxerul rus de origine moldovenească, campionul mondial după versiunea WBA la categoria de greutate semigrea, Dmitri Bivol, a cîștigat premiul "Boxerul Anului" la cea de-a X-a ediție jubiliară a Congresului Asociației Internaționale a Boxului, care a avut loc zilele aceste la Orlando.

Premiul i-a fost înmînat boxerului, care și-a apărat centura de două ori în acest an datorită victoriilor împotriva celui mai puternic boxer din lume, indiferent de categoria de greutate, Saul "Canelo" Alvarez (57-1-2, 39 KO) și împotriva fostului campion mondial de neînvins Hilberto Ramirez (44-0, 30 Ko), de către Președintele WBA Hilberto Mendoza, relatează Чемпионат.

"În numele Asociației Internaționale de Box, pentru ceea ce ați dat dovadă în ring, dar nu numai anul acesta, ci și în anii precedenți, pentru eforturile și dedicarea voastră, pentru tot ceea ce ați făcut pentru noi, pentru că ne-ați reprezentat pe rangul campionului mondial, vă înmînez, Dmitri, în numele conducerii și al întregii familii WBA, titlul de Boxerul Anului conform versiunii WBA în 2022", a spus Mendoza, exprimîndu-și speranța că-l va vedea pe Bivol în același loc și în 2023.

"Sînt foarte bucuros să fac parte din familia WBA. WBA mi-a dat șansa să cîștig și să-mi apăr titlul mondial. Mulți au încercat să mi-l ia și am avut multe lupte pentru titlul WBA. Vă mulțumesc foarte mult! Și mulțumesc mult echipei mele! Voi încerca să fac tot ce îmi stă în puteri, în 2023 și în anii următori", a spus Bivol.

Anterior, Dmitri Bivol a spus că nu se consideră cel mai bun boxer din lume. El a spus că mai sînt mulți sportivi pe care ar vrea să-i bată.
În noaptea de 6 noiembrie, prin decizie unanimă a judecătorilor, Bivol l-a învins pe Gilberto Ramirez la Abu Dhabi și și-a apărat titlul de campion mondial după versiunea WBA. Mexicanul a suferit prima înfrîngere din carieră. Bivol a cîștigat pentru a 21-a oară. Astfel, el a devenit de neînvins.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?