COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 002 291   INFECTAȚI 396 768(+3255)   TRATAȚI 368 373     DECESE 10 470(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7906
Criza energetică stiri: 517

Dinamo Kiev cîştigă titlul în campionatul Ucrainei

26 apr. 2021,, 15:45   Sport
1597 0

Echipa Dinamo Kiev, antrenată din acest sezon de Mircea Lucescu, a cîştigat campionatul Ucrainei pentru prima dată din 2016 şi a pus capăt dominaţiei lui Şahtior Doneţk, după victoria clară de duminică seara împotriva celor de la FC Inhuleţ Petrovo (5-0), scrie AFP.

Ilia Zabarni (4), Artem Besedin (14), Victor Ţigankov (48, 70) şi Denis Popov (82) au marcat golurile gazdelor care, obţinînd cele 3 puncte, sînt pe primul loc al ierarhiei interne cu 13 puncte avans faţă de următoarea clasată, Şahtior, înainte cu trei etape de finalul sezonului.

Dinamo Kiev obţine astfel pentru a 16-a oară titlul.

''Le sînt recunoscător băieţilor, felicitări pentru ei, pentru jucători. Au învăţat să joace pentru a cîştiga, pentru a fi învingători. Au dat tot ce e mai bun zi de zi pentru a deveni campioni'', a spus Lucescu (75 ani) la finalul partidei, el scoţînd în evidenţă în mod deosebit compartimentul ofensiv al echipei.

Sîmbătă, antrenorul romîn a fost apreciat pentru performanţele obţinute cu echipele din fotbalul ucrainean, AFP dedicîndu-i un material intitulat: ''Mircea Lucescu, făcătorul de minuni din Ucraina''.

AFP nota că Lucescu (75 ani) a fost primit cu răceală de fani la Dinamo Kiev, el venind de la eterna rivală, Şahtior Doneţk, însă la 9 luni după preluarea băncii tehnice a formaţiei din capitala Ucrainei a adus formaţia foarte aproape de titlu. Mircea Lucescu îşi va adăuga un al 9-lea titlu în palmares, primele 8 fiind cîştigate cu Şahtior.

''Nu a fost uşor pentru mine'', a spus tehnicianul romîn săptămîna trecută, după ce Dinamo Kiev a învins în deplasare cu 1-0 pe Şahtior în etapa a 22-a, el explicînd astfel de ce nu-şi manifestă bucuria în urma rezultatului obţinut. Sursa citată notează că la Şahtior Doneţk, romînul este o adevărată ''legendă'', el pregătind echipa -o între 2004 şi 2016. Cu el la cîrmă, Şahtior a cucerit opt titluri de campioană a Ucrainei, şase Cupe şi şapte Supercupe, precum şi Cupa UEFA în sezonul 2008-2009, singurul trofeu continental.

De aceea, nota AFP, cînd a sosit la Dinamo Kiev, după ce a mai avut experienţe în Turcia şi Rusia, fanii grupării au afişat chiar bannere inscripţionate: ''Lucescu pleacă!'', iar antrenorul chiar a recunoscut că la un moment dat se gîndea să părăsească formaţia. La acestea s-a suprapus şi factorul politic, mulţi fani ai lui Dinamo fiind ultranaţionalişti ucraineni şi nu vedeau cu ochi buni sosirea unui tehnician care a pregătit pe ruşii de la Zenit Sankt Petersburg.

''Nu mă interesează ce fac fanii, eu am venit să ajut pe Dinamo Kiev să devină cît mai bună'', a spus, la un moment dat, Lucescu, iar pe măsură ce timpul a trecut, cuvintele antrenorului romîn s-au concretizat în rezultatele de pe teren.

''Fără să schimbe echipa, Lucescu a schimbat în mod neaşteptat rezultatele. A scos tot ce e mai bun din jucători, care au trecut la nivelul următor. El găseşte o abordare individuală pentru toată lumea. Are o mare autoritate, iar jucătorii au mare încredere în el'', declara pentru AFP Artem Frankov, redactor-şef al revistei ucrainene ''Football''.

Aşadar, în acest sezon, pe lîngă cîştigarea campionatului, Mircea Lucescu ar putea să o ducă pe Dinamo Kiev şi la cîştigarea Cupei Ucrainei, echipa urmînd să dispute finala în luna mai.

În pofida acestei situaţii, scria AFP, ultraşii lui Dinamo Kiev continuă să ceară plecarea tehnicianului romîn.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X