Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Dick Advocaat şi-a încheiat cariera de antrenor, la Feyenoord, într-o notă de învingător

26 mai. 2021,, 05:00   Sport
2094 0

Dick Advocaat, cu ochii în lacrimi, şi-a luat adio de la meseria de antrenor, după ce a condus-o pe Feyenoord Rotterdam la victorie în meciul cu FC Utrecht (2-0), de duminică, din finala play-off-ului ligii olandeze de fotbal.

Tehnicianul de 73 ani, care nu îşi putea opri lacrimile, a fugit spre vestiare la finalul partidei care i-a asigurat lui Feyenoord un loc în a treia competiţie europeană, noua Conference League. Feyenoord s-a impus prin golurile lui Sinisterra (25) şi Linssen (90). La play-off au participat echipele clasate pe locurile 5-8 după sezonul regulat.

Advocaat, cel mai vîrstnic tehnician din prima ligă olandeză, îşi anunţase decizia de a se retrage la finele acestui sezon.

În lunga sa carieră, olandezul a fost selecţionerul Olandei în trei rînduri, dar a pregătit şi selecţionatele Emiratelor Arabe Unite, Coreei de Sud, Belgiei, Rusiei şi Serbiei. La nivel de club, el a cîştigat titluri cu PSV Eindhoven, Glasgow Rangers şi Zenit Sankt Petersburg, cu echipa rusă obţinînd şi două trofee europene, Cupa UEFA (2008) şi Supercupa Europei (2008).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?