X 
Arşiţa stiri: 232
Transnistria stiri: 1422
Preşedintele stiri: 4130

Zeci de copii pasionați de șah și-au dat întîlnire la Nisporeni

30 aug. 08:15   Sport
22 ore in urma 1492 0

Cu ocazia Zilei Independenței a Republicii Moldova, în orașul Nisporeni a fost organizat, în premieră, turneul național la șah „Cupa Independenței”, anunță Ministerul Educației și Cercetării.

Competiția, organizată de Școala sportivă „Grigore Brașoveanu”, a adunat zeci de copii pasionați de șah, din raioanele Nisporeni, Strășeni și Ungheni. Turneul s-a desfășurat la patru categorii de vârstă: U-8, U-10, U-12 și U-16.

La eveniment a participat secretarul de stat pe domeniul sportului și tineretului, Sergiu Gurin, care le-a mulțumit tuturor participanților care s-au înscris la acest turneu și i-a încurajat să practice șahul și în continuare.

„Șahul este o disciplină rafinată care antrenează spiritul minții”, a punctat Sergiu Gurin.

Organizatorii speră ca turneul național la șah „Cupa Independenței” să devină unul tradițional și să adune un număr cât mai mare de participanți.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав