Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Deși sportivii afgani nu vor fi prezenți la competiție, drapelul afgan va flutura în deschiderea Jocurilor Paralimpice de la Tokyo

25 aug. 2021,, 03:00   Sport
1946 1

Deși delegația olimpică a Afganistanului nu va putea fi prezentă la deschiderea de marți a Jocurilor Paralimpice de la Tokyo, din cauza faptului că sportivii au fost blocați în țară după ce talibanii au cucerit orașul Kabul și au preluat puterea, drapelul afgan va flutura pe stadionul olimpic și va fi folosit ca simbol al „solidarității și păcii” în cadrul ceremoniei de deschidere din Japonia.

Cea de-a 16-a ediție a Jocurilor Paralimpice de vară, întîrziată cu un an din cauza pandemiei de COVID-19 va avea loc în mijlocul celui mai grav focar de COVId-19 din Japonia. Condițiile vor fi similare celor aplicate în cadrul Jocurilor Olimpice, iar participarea de la majoritatea evenimentelor sportive de la Tokyo va fi interzisă, din cauza numărului în creștere a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Vorbind în ajunul ceremoniei de deschidere de marți, care se va desfășura pe stadionul Olimpic din Tokyo, președintele Comitetului Paralimpic Internațional (IPC), Andrew Parsons, a declarat că aceste jocuri paralimpice se vor ține în siguranță.

„Una dintre întrebările care mi-au fost adresate foarte des s-a referit la siguranța acestor jocuri. Nu am fi aici dacă nu am crede că putem oferi siguranță acestor jocuri", a transmis Parsons.

De asemenea, acesta confirmat că drapelul negru-roșu-verde al Afganistanului va fi încorporat în parada ceremoniei de deschidere, în ciuda faptului că sportivii afgani nu pot participa la această ediție din cauza anulării zborurilor din țara preluată de talibani.


De altfel, aeroportul internațional din Kabul a fost în centrul atenției lumii în ultima săptămînă, după ce talibanii au cucerit capitala și mii de oameni au încercat să fugă din calea noului regim.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?