COVID-19 în MOLDOVA

Denis Vieru, cel mai bun sportiv al Moldovei în acest an

Denis Vieru, cel mai bun sportiv al Moldovei în acest an

Denis Vieru a fost ales cel mai bun sportiv al Moldovei în 2019 în opinia Asociației Presei Sportive din Moldova.

El a reușit să cucerească medalia de bronz la Campionatul Mondial, a devenit campion la Universiada Mondială și a cucerit alte trei medalii de aur la turneele internaționale, transmite Noi.md cu referire laIPN.

Pe locul 2 s-a clasat luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu, care a fost ales cel mai bun sportiv anul trecut. Elevul lui Mihai Cucu a avut un an foarte bun și în 2019. A devenit campion european și medaliat cu bronz la Jocurile Europene de la Minsk.


La aceste două competiții s-a remarcat și luptătoarea Anastasia Nichita, de doar 20 de ani. La Europenele de la București, ea a cucerit bronzul, iar la Jocurile Europene de la Minsk a urcat de asemenea pe treapta a treia a podiumului de premiere. În plus, Anastasia și-a asigurat și un loc la Jocurile Olimpice de la Tokyo, grație locului 5 obținut la Mondiale.

În top 10 au mai intrat tenismenul Radu Albot, atleta Zalina Petrivskaya, luptătorul Piotr Ianulov, înotătoarea Tatiana Salcuțan, luptătorul de kickboxing Maxim Cazacu, arcașii Dan Olaru și Alexandra Mîrca și luptătorul de taekwondo Stepan Dimitrov.

Cel mai bun antrenor al anului 2019 a fost ales tehnicianul lui Denis Vieru, Veaceslav Bacal, iar cea mai bună echipă: naționala de futsal, care a ajuns în runda a doua de calificare a Campionatului Mondial.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load