Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Declarație: "Moldova are nevoie de o ligă profesionistă de fotbal"

4 iun. 2020,, 16:30   Sport
2402 1

Meciurile în divizia superioară de fotbal ar trebui organizate de o structură profesională separată. Federația de Fotbal a Moldovei ar trebui să ajute la formarea unei ligi profesionale de fotbal.

Despre aceasta a declarat, într-un interviu pentru Infotag, deputatul în parlamentul Republicii Moldova, ex-secretar de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării RM, căpitanul de mai mulți ani al Selecționatei Naționale de Fotbal, Radu Rebeja, transmite Noi.md.

În prezent, Federația de Fotbal a Moldovei (FMF) organizează și desfășoară campionatele țării în diferite divizii, inclusiv în Divizia Națională (DN).

Potrivit lui Radu Rebeja, în același timp, ar fi mai bine dacă în Moldova, după exemplul altor state, jocurile din divizia superioară vor fi organizate și desfășurate de o structură profesională separată, instituită de cluburi ale căror echipe evoluează în DN.

"Probabil că noi vom ajungem la acest lucru, dar astăzi nivelul fotbalului, demonstrat în meciurile din DN, nu este suficient de atractiv pentru spectatori și la meciuri vin puțini susținători. Iar pentru organizarea și desfășurarea campionatului în DN sînt necesare mijloace financiare și investiționale semnificative, pe care multe cluburi moldovenești nu le au", a menționat el.


Radu Rebeja a subliniat că numărul mic de spectatori în tribune nu atrage agenții de publicitate, iar lipsa interesului pentru fotbal din partea majorității locuitorilor Moldovei nu provoacă dorința companiilor de televiziune să organizeze transmisiunea meciurilor. De aceea, în statele cu o economie nu foarte dezvoltată, cum este și Moldova, desfășurarea campionatelor naționale este nu o dorință, ci o misiune a Federațiilor. Este datoria lor.

În același timp, după cum a menționat fostul fotbalist și funcționar sportiv, iar acum deputat în Parlament, există semințe raționale în mintea celor care propun desfășoare campionatul în DN fără participarea FMF.

"Desfășurarea campionatelor DN fără participarea FMF îi va permite să-și concentreze eforturile organizatorice și financiare asupra soluționării altor sarcini statutare. În anii 90 ai secolului al XX, în tribuna Stadionului Republican în timpul meciurilor ordinare ale Campionatului Național veneau 5-7 mii de fani, iar astăzi la jocurile din DN, de multe ori vin cîteva sute. În aceste condiții, FMF trebuie să preia organizarea Campionatului în DN și să contribuie financiar la o anumită etapă la formarea Ligii profesionale", a subliniat Radu Rebeja.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?