X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Decizii importante pentru fotbal

24 sep. 2021,, 10:15   Sport
8752 0

La Chișinău a avut loc ședința Comitetul Executiv UEFA. Au fost luate decizii importante pentru fotbal, transmite Noi.md cu referire la sputnik.md.

Comitetul Executiv UEFA a aprobat un nou model de plăți de solidaritate pentru competițiile intercluburi masculine. Astfel, forul european își reafirmă angajamentul financiar puternic față de întregul fotbal european și asigură un suport financiar unui număr mai mare de cluburi care nu participă în cupele europene în ciclul 2021-2024. Potrivit noului model de plată, modificările sînt:

  • creșterea acțiunilor pentru toate cele cinci asociații care nu sînt de top și acțiuni limitate pentru primele cinci asociații - Anglia, Spania, Germania, Italia și Franța
  • reducerea decalajului dintre asociațiile cu și fără cluburi care participă în faza grupelor UEFA Champions League
  • ponderea redusă a cotelor de piață și a distribuției sînt făcute mai mult pe principiile sportive corecte.

Solidaritatea de 4% pentru cluburile neparticipante, ceea ce constituie 140 de milioane de euro pe baza unui venit total estimat la 3,5 miliarde de euro, va fi completată cu 30% din veniturile generate de competițiile cluburilor peste 3,5 miliarde de euro pînă la maximum 35 de milioane de euro.

În consecință, se așteaptă să fie disponibil un total de 175 de milioane de euro din veniturile din competiții pentru cluburile neparticipante, comparativ cu 130 milioane de euro în ciclul 2018 - 2021, iar cota rezervată celor cinci asociații care nu sînt de top va crește la 132,5 de milioane de euro.

Totodată, executivul UEFA a aprobat o creștere substanțială a sumei distribuite echipelor participante la turneul final al Campionatului European feminin din Anglia, în vara anului 2022. Cele 16 echipe calificate vor împărți un total de 16 milioane de euro, dublu față de suma totală distribuită la ediția 2017 din Olanda. Distribuția financiară va include sume garantate sporite și bonusuri bazate pe performanță pentru etapa grupelor.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?