Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Decizie istorică: O femeie va arbitra Supercupa Europei

2 aug. 2019,, 18:50   Sport
2096 0

Meciul Liverpool – Chelsea Londra, contînd pentru Supercupa Europei, va fi arbitrat de franţuzoaica Stephanie Frappart.

Frappart va fi ajutată de asistenţii Manuela Nicolosi şi Michelle O’Neal. Arbitru de rezervă va fi turcul Cuneyt Cakir.

Arbitru pentru asistenţa video va fi francezul Clement Turpin, ajutat de Francois Letexier, Mark Borsch şi Massimiliano Irrati.

“Va fi pentru prima dată cînd o femeie arbitru va conduce la centru un eveniment major masculin organizat de UEFA”, se arată pe site-ul forului continental.

În iulie, Frappart a arbitrat finala Cupei Mondiale la fotbal feminin, dintre SUA şi Olanda. De asemenea, ea a condus semifinala Olanda – Anglia, a Campionatului European feminin din 2017, şi finala Campionatului European feminin under 19 din 2012.


În aprilie, Frappart a devenit prima femeie arbitru din Ligue 1.

“Am spus de multe ori că potenţialul fotbalului feminin este nelimitat şi sînt încîntat că Stephanie Frappart a fost delegată să arbitreze Supercupa în acest an, alături de arbitrii asistenţi Manuela Nicolosi şi Michele O’Neal. Sper că talentul şi devotamentul arătate de Stephanie de-a lungul carierei sale pentru a ajunge la acest nivel vor inspira milioane de fete din Europa şi le vor arăta că nu există limite atunci cînd vrei să îţi împlineşti visele”, a declarat preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin.

Supercupa Europei se va disputa în data de 14 august, la Istanbul. Liverpool este deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor, iar Chelsea Londra este cîştigătoarea Ligii Europa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?