X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Decathlon nu mai vinde caiace în Franța, din cauză că sunt folosite de migranți pentru traversarea Canalului Mînecii

18 noi. 2021,, 03:00   Sport
1827 0

Lanțul de magazine franțuzesc cu articole sportive Decathlon retrage caiace de la vînzare din magazinele sale din Calais și Dunkirk de pe coasta de nord, din cauza îngrijorărilor că ar putea fi folosite de migranți pentru trecerea Canalului Mînecii.

„Achiziția caiacelor nu va mai fi posibilă” în cele două magazine, „ca reacție la actuala situație”.

Un purtător de cuvînt a explicat că articolele nu sînt folosite în scop sportiv și că „pot deservi drept mici bărci pentru a traversa Canalul Mînecii”, adăugînd că produsele nu sînt făcute pentru o astfel de călătorie.

Purtătorul de cuvînt a declarat că ambarcațiunile sînt folosite într-un mod „care ar putea pune în pericol viețile oamenilor ce le folosesc”, indicînd că decizia de a le retrage de la vînzare a fost luată de către magazine și aprobată de companie.

Decathlon a spus că sînt încă la vînzarea online caiace și de asemenea disponibile la alte magazine, arătînd că „produsele care oferă siguranță pe mare precum vestele de salvare, ramele sau protecția termică vor fi încă disponibile” la magazinele Calais și Dunkirk.


Vinerea trecută, trei migranți au fost declarați dispăruți după ce au încercat să traverseze Canalul în caiace pentru a ajunge în Anglia. Ziua precedentă, 1.185 de migranți au traversat, potrivit datelor Marii Britanii, un număr record de treceri într-o zi.

Două caiace au fost găsite joi plutind în largul coastei Calais, iar doi oameni care au naufragiat au fost salvați de jandarmerie.

O tabără improvizată ce acomoda sute de migranți în zona Dunkirk a fost evacuată marți. Prefectura din departamentul de Nord a spus că 663 de persoane au fost relocate din zona de coastă către alte regiuni din Franța, și totodată au fost făcute 35 de arestări.

Aceasta vine în contextul în care Londra și Paris își reiau dialogul privind stoparea traversărilor ilegale ale Canalului, ca urmare a cîtorva zile de tensiuni.

După o întîlnire de luni, ministrul francez de Interne Gérald Darmanin și omologul său britanic Priti Patel au căzut de acord să întărească cooperarea.

„Trebuie făcut mai mult pentru a opri traversările periculoase”, au transmis aceștia într-un comunicat, reiterînd determinarea lor comună pentru a preveni 100% din traversări și astfel să facă ruta mortală inaccesibilă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?