X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cum s-au schimbat metodele de lucru analitic ale antrenorilor de fotbal

6 oct. 2021,, 16:15   Sport
2514 0

Tehnologiile moderne au schimbat sportul pentru totdeauna și cel mai spectaculos joc din lume - fotbalul. Programele video și serviciile speciale au simplificat și îmbunătățit activitatea personalului de antrenori și a fotbaliștilor și cu ajutorul noilor metodologii, agenții de fotbal și cercetașii pot alege mai ușor jucătorii potriviți.

Despre ce se află în spatele fotbalului modern și de ce fără noile tehnologii astăzi nu mai este posibil sportul profesionist, a vorbit pentru canalul "Не надо бла бла", reprezentantul serviciului american sportiv Hudl pentru Rusia, Moldova, România, Vitale Soloviov, transmite Noi.md.

"Pentru mine, a fost o descoperire că în spatele fotbalului, de cealaltă parte, există ceva care îl detaliază, îl numără pînă la molecule. După aceea, am început treptat să comunic direct cu antrenorii de liga a doua din Rusia, care în general nu înțelegeau ce este o platforma video, de ce au nevoie de ea, ce înseamnă raport statistic post-meci cu privire la echipa sa, de ce are nevoie de el. La început, totul părea a fi o lucrare misionară din partea tehnologiilor sportive pentru antrenorii-dinozauri la acea vreme, care nu erau obișnuiți să vadă fotbalul și coaching-ul din punctul de vedere al tehnologiilor sportive", a menționat Vitalie Soloviov.

"Ei au un fluier, un stilou, un carnețel, uneori au o casetă VHS cu un videoclip. Au pornit videoclipul, au început să urmărească meciul și folosesc un arătător, în cel mai bun caz un laser. Și stau acolo două ore în cameră și arată, explică jucătorilor unde au jucat corect și unde - nu. Derulează înapoi. Acest lucru dura ore întregi. Analiza adversarului de obicei nu se făcea deloc. Le arăți și le spui că trebuie să intre pe platforma video, căci acest lucru la va face viața mai ușoară, iar antrenorul nu are nici măcar e-mail sau nu știu cum să-l folosească, pentru că pentru a vă conecta la platforma video este nevoie pentru a indica o adresa de mail pe care vor fi transmise login-ul și parola. Aici începe ce-i mai greu: să înveți antrenorul care 40-50 de ani din viață a lucrat într-un mod, iar aici cineva îi strecoară niște tehnologii care ar trebui ușureze viața, dar, de fapt, el are capul pătrat...", a subliniat reprezentantul serviciului sportiv american Hudl pentru Rusia, Moldova, România.

El a menționat că, totuși, treptat-treptat, totul s-a schimbat.


"Dacă la acea vreme, cu 7 ani în urmă, pentru mulți aceasta era o descoperire, ei nu știau ce înseamnă Instat, ce este Wyscout, pentru ce era nevoie de acestea, în prezent, în fotbalul rusesc practic nu există nicio echipă care să nu folosească aceste tehnologii zilnic. Pentru că fără ele este deja imposibil. Cum nu te poți antrena fără minge, la fel și fără platformele video și rapoartele statistice este imposibil de desfășurat un proces de lucru normal", a spus Vitalie Soloviov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?