Cum l-a ajutat Iurie Paraschiv pe fiul său Alexandru să cîștige Campionatul European de box

1 iul. 2022,, 14:45   Sport
4002 0

Medaliatul cu bronz la Campionatul European de box, Alexandru Paraschiv, și antrenorul, Iurie Paraschiv, care este și tatăl său, într-un interviu acordat postului de televiziune ProTV, au povestit care a fost calea lui Alexandru spre prima sa medalie europeană, pe care a cîștigat-o la Erevan, relatează Noi.md

După cum s-a anunțat, în lupta pentru finala Campionatului European, care a avut loc în capitala Armeniei, el a pierdut doar în fața viitorului campion al continentului - rusului naturalizat, Vahid Abbasov, care a reprezentat Serbia.

Pentru succesul obținut, președintele Federației de Box din Moldova, Vasile Chirtoca, conform regulamentelor aprobate de Prezidiul FBM, l-a decorat pe medaliatul cu bronz la Campionatul European, Alexandru Paraschiv, precum și pe antrenorul și tatăl său, Iurie Paraschiv, înmînîndu-le premii bănești în valoare de 50 de mii de lei pentru fiecare. În plus, din partea Federației Internaționale de Box (AIBA), le-au fost acordate diplome de onoare de Cel mai bun Boxer și Cel mai bun antrenor al anului 2021.

Medalia cîștigată pentru Moldova la Campionatul European este rezultatul antrenamentelor productive comune a lui Alexandru cu antrenorul msău, care este și tatăl său.

Iuri Paraschiv a recunoscut că a avut mereu încredere în fiul său, care, la rîndul său, la fel îl susține cu încrederea sa. Antrenorul a recunoscut că s-a aflat într-un șoc plăcut după ce a devenit clar că fiul său va cîștiga cel puțin medalia de bronz, dar la început nu putea să conștientizeze că acest lucru s-a întîmplat, nu putea vorbi cu nimeni, iar starea sa era pur și simplu cosmică.

Alexandru și Iurie Paraschiv au povestit cum a fost calea spre prima lor medalie europeană, care a început acum 13 ani, cum decurg antrenamenteler și care sînt planurile de viitor. Medaliatul cu bronz al Campionatului European, Alexandru Paraschiv, a spus că principalul său obiectiv pentru viitor este participarea la viitoarea Olimpiadă.0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?