Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cui îi rămîne averea lăsată de Diego Maradona

26 noi. 2020,, 11:05   Sport
5099 0

Diego Maradona, considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști din toate timpurile, a decedat miercuri, 25 noiembrie, în urma unui stop cardiac. În timpul vieții, datorită celebrității, dar și a carismei, el a reușit să strîngă o avere impresionantă.

Maradona este cel care a cîștigat de unul singur titlul mondial și a cucerit Serie A de două ori cu Napoli, într-o perioadă cînd Italia era dominată de trei echipe: Juventus, Milan și Inter, transmite sputnik.md.

Talentul pînă la cer i-a depășit cu mult nebuniile vieții, legăturile cu mafia napolitană, petrecerile cu droguri și alcool sau nopțile pierdute. În 1994, la Campionatul Mondial din Statele Unite, Diego a fost trimis acasă de FIFA după ce a fost depistat pozitiv la un test antidoping.

Carisma și notorietatea i-au adus contracte în publicitate, avînd în vedere că fotbalul a fost și este în continuare unul dintre cele mai urmărite sporturi. După ce și-a agățat ghetele în cui, la mijlocul anilor 1990, Maradona a devenit antrenor, strîngînd sume importante la cluburi din întreaga lume.

Maradona mai avea o avere de doar 100.000 de dolari, chiar dacă numele său este unul uriaș. Totodată, pe lîngă banii strînși, el cîștiga la Dorados suma de 150.000 de dolari pe lună, care într-un sezon i-a adus 1,6 milioane de dolari, conform publicației prosport.ro. Maradona a avut mai multe probleme cu drogurile și cu alcoolul, iar pe aceste vicii se duceau foarte mulți bani.


Napoli se pregătește să-și redenumească stadionul

La cîteva ore după decesul lui Maradona, consilierul pentru sport al orașului Napoli, Ciro Borriello, a vorbit despre modificarea numelui arenei San Paolo. Sunt șanse mari să se numească Arena Diego Maradona. Se va trece ”de la un nume de sfînt la numele unui zeu”. 115 goluri a reușit Maradona pentru Napoli, în 259 de partide oficiale. Este considerat cel mai mare fotbalist din istoria clubului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?