X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Coutinho a debutat joi seară pentru noua sa echipă

26 ian. 2018,, 21:30   Sport
3292 0

Cel mai scump jucător transferat vreodată de FC Barcelona, Philippe Coutinho, a debutat joi seară pentru noua sa echipă, în meciul de Cupă cu rivala locală, Espanyol, cîştigat de gazde cu 2-0.

Brazilianul care a preluat numărul 14, purtat în trecut de legendarul Johan Cruyff, a intrat pe teren în finalul returului cu Espanyol, în locul veteranului Andres Iniesta.

În mai 2012, la ultimul meci în care Pep Guardiola a condus Barcelona pe Camp Nou, formaţia 'blaugrana' a primit vizita celor de la Espanyol. În teren s-a aflat şi Philippe Coutinho, care a evoluat pentru formaţia antrenată în trecut de Costel Gîlcă, fiind împrumutat de la Inter Milano. A fost un meci decis în totalitate de Leo Messi, care a reuşit un "poker" şi i-a oferit lui Guadiola o victorie categorică, la ultima sa apariţia pe Camp Nou, din postura de antrenor al Barcelonei.

Acum, la aproape şase ani distanţă, Coutinho a revenit pe Camp Nou, tot într-un derby al oraşului Barcelona, dar în alte culori. În minutul 68, Iniesta i-a lăsat locul brazilianului, care a devenit oficial cel de al 33-lea jucător din "Ţara Cafelei" care îmbracă tricoul clubului catalan. De la Ronaldo Nazario, Sonny Anderson şi Ronaldinho, pînă la Rafinha, Belleti şi Rochemback, Barcelona a avut mereu o slăbiciune pentru jucătorii "Seleção".

La primele minute alături de Messi şi Rakitic, Coutinho a fost la un pas să debuteze cu o pasă decisivă. Foşti colegi la Liverpool, Coutinho şi Luis Suárez au colaborat la un contraatac care putea pune capăt oricărei emoţii în partida cu Espanyol. La scorul de 2-0 pentru gazde, Messi l-a angajat pe Coutinho în marginea careului, care a trimis în zona punctului cu var, unde a apărut demarcat Suárez, care a şutat în blocajul lui Pau López. Balonul a ricoşat la Rakitic, care s-a lovit şi el de portarul trecut prin curtea lui Tottenham.

Barcelona s-a impus cu 2-0, după ce Espanyol îşi adjudecase partida tur, cu 1-0. Luis Suárez a deschis scorul după nici zece minute, cu o lovitură de cap din centru careului. Vidal l-a servit ideal pe vîrful lui Valverde, care a avut de îndeplinit o formalitate. Messi a marcat golul calificării, în minutul 25, după ce a recuperat balonul în marginea careului şi a şutat spre poarta adversă. Pau López a fost păcălit după ce un coleg a deviat execuţia lui Messi, astfel că mingea s-a scurs în poartă şi Barcelona şi-a asigurat prezenţa în semifinalele Cupei Regelui.


Transferul lui Countinho de la Liverpool la Barcelona i-a costat pe iberici 120 de milioane de euro. Cu tot cu bonusuri, suma poate ajunge la 140! În 2013, "cormoranii" l-au cumpărat pe mijlocaş de la Inter Milano, pentru 13 milioane de euro. 201 meciuri a adunat Coutinho pentru Liverpool, reuşind să marcheze 54 de goluri şi să paseze decisiv în 46 de rînduri. Conform transfermarkt, cota de piaţă a lui Philippe Coutinho se ridică la 90 de milioane de euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?