Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

CMF 2018: Meci fantastic între Portugalia și Spania, 3-3

16 iun. 2018,, 00:04   Sport
5005 0

Portugalia, campioana en titre a Europei, și Spania, campioana Mondială din 2010, au oferit o partidă încântătoare în grupele de la Campionatul Mondial din Rusia. Cele două au remizat, scor 3-3, într-o partidă în care Cristiano Ronaldo a strălucit

Cristiano a reușit o triplă de vis contra Spaniei, după ce nu reușise până acum să dea gol contra La Roja.

Lui Cristiano i-au trebuit 240 de secunde ca să rupă pasa neagă contra spaniolilor. Ronaldo a marcat primul său gol contra Spaniei! Golul cu numărul 82 la selecția 150. Dar de-abia primul în poarta acestui adversar. Nu s-a putut nici la Euro 2004, nici la Mondialul din 2010, nici într-un amical, nici la Euro 2012. La al 5-lea meci, starul lui Real Madrid a punctat de la punctul cu var, cu calm, fără nicio șansă pentru De Gea.

Tot el obținuse penalty-ul, amețindu-l pe Nacho în colț. Iar golul lui Cristiano Ronaldo este istoric: portughezul tocmai a devenit al patrulea fotbalist ce-a marcat în patru turnee finale ale Mondialului. Un grup exclusivist alături de Pele, Seeler și Klose.

Dacă e bal, bal să fie!


Cu un minut înainte de pauză, căpitanul Portugaliei a mai dat o lovitură. Șut de la marginea careului, nici prea prea, nici foarte foarte, iar De Gea l-a copiat pe Karius din finala Champions League. A scăpat mingea buclucașă, nu la fel de penibil, dar … totuși… 2-1 la pauză pentru campioana europeană, aceasta fiindcă și Diego Costa (24) a punctat.

Atacantul ibericilor a marcat la primul său șut pe poartă la un Mondial! Mai jucase două meciuri în Brazilia 2014. Și la fel ca Ronaldo, și „Bestia” a onorat evenimentul. A reușit dubla după o fază de manual a spaniolilor, cu mingea trecută pe la Iniesta și Busquets.

Cine se grăbea să-l hulească pe președintele federației de la Madrid, Rubiales, pentru mazilirea invincibilului Lopetegui, și-a înghițit limba. Cu un voleu superb, bară, bară, gol, Nacho (58) l-a adus la disperare pe Ronaldo, care a făcut crize de nervi pe gazon. Cât să mai ducă și superstarul de 33 de ani? Uluitor: după o lovitură liberă obținută tot de el, Cristiano (88) a închis tabela cu o execuție magnifică, fără ca Busquets sau De Gea să mai poată altceva decât să admire reușita. Un 3-3 de aplauze, de Mondiale!

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?