Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Cîte cote îşi doreşte preşedintele Federaţiei de Lupte la Olimpiada de la Tokyo (VIDEO)

30 oct. 2018,, 14:10   Sport
2336 0

Președintele Federației de Lupte a Moldovei, Victor Peicov, spune că își dorește două cote la Olimpiada de la Tokyo, care va avea loc în anul 2020, comunică Noi.md.

Afirmaţia a fost făcută aseară în cadrul emisiunii „Obiectiv Sportiv” de la postul de televiziune NTV Moldova.

„Dacă vom avea două cote olimpice eu voi fi mulţumit şi bucuros, dar e posibil să avem şi patru. Federaţia de Lupte merită să aibă şi patru, dar dacă vom avea două, acesta oricum va fi un rezultat bun. La noi e mai greu să nimereşti la Jocurile Olimpice”, a declarat Peicov.

Întrebat cine din sportivi a putea obţine cote olimpice, președintele Federației de Lupte a răspuns: „Toţi sportivii care sînt în pregătire au posibilităţi de a ajunge la Tokyo, dar la ziua de astăzi nu eu trebuie să spun asta. O demonstrează faptele că Victor Ciobanu este numărul 1 pentru Tokyo 20, precum şi Anastasia Nichita. Eu sper că la Tokyo va merge cel mai puternic, cel care nu va suferi de aşa zisa boală a stelelor.

În anul 2016, Victor Peicov și-a dorit ca luptătorii moldoveni să obțină 4 cote pentru Olimpiada din Rio de Janeiro, dar în rezultat s-au obţinut 3, iar din această cauză și-a anunţat demisia. Peicov a asigurat interimatul pînă la găsirea unei noi candidaturi, dar ulterior Adunarea Generală nu a acceptat demisia, iar Peicov a revenit în fruntea Federației de Lupte pe care o conduce din anul 2000.


Jocurile Olimpice din Tokyo se vor desfăşura în perioada 24 iulie - 9 august 2020, programul cuprinzînd 339 de probe la 33 de sporturi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?