X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Cine sînt cîștigătorii turneului de tenis de masă „Confucius 2018”

2 oct. 2018,, 15:40   Sport
1253 0

Turneul de tenis de masă „Confucius 2018”, desfășurat în capitală în perioada 29-30 septembrie, a reunit 246 de sportivi din China, Ucraina, Belarus şi Republica Moldova.

Competiţia din anul curent s-a derulat la patru categorii de vîrstă. La prima, cea mai competitivă, pînă la 39 de ani, pe primul loc s-a situat maestrul internaţional Ana Fîrladanscaia din Odesa (Ucraina), care a reuşit să-i devanseze, surprinzător pentru mulţi experţi prezenţi la turneu, pe maeştrii sportului Victor Cîssa (Comrat) şi Denis Ţerna (Dubăsari).

Categoria de vîrstă 40-49 de ani l-a desemnat cîştigător pe Igor Romanenco din Tighina. În concursul rezervat jucătorilor în vîrstă pînă la 59 de ani a învins Alexandru Fomin din Tiraspol, care l-a depăşit în meciul decisiv pentru întîietate pe maestrul internaţional Vladimir Semipeadnîi (Chişinău). La categoria veterani 60-69 de ani primul loc i-a revenit maestrului sportului Grigore Crainiucov din Tiraspol. În aceeași categorie a concurat şi Gheorghe Eremia din Chişinău, în vîrstă de 75 de ani, premiant la diferite turnee internaţionale. „De data aceasta concurenţa a fost foarte mare şi nu am reuşit să mă calific în finală”, a specificat el.

„A fost un turneu important pentru propagarea tenisului de masă. Organizatorii intenţionează să-i dea o amploare şi mai mare pe viitor. Susţinem această intenţie”, a declarat astăzi pentru agenţie preşedintele federaţiei naţionale de profil, Vladimir Semipeadnîi.

La festivitatea de inaugurare a turneului a fost prezent şi a rostit o alocuţiune Ambasadorul Plenipotenţiar şi Extraordinar al Chinei în Republica Moldova, Zhang Yinghong. Premianţii concursurilor pe categorii de vîrstă au fost remuneraţi cu 500, 400 şi 300 de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?