Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Cine sînt cîștigătorii Campionatului Moldovei la șah rapid între tineret

27 mar. 2023,, 13:30   Sport
2586 0

La Clubul de șah și joc de dame din capitală a avut loc festivitatea de premiere a învingătorilor Campionatelor Naționale la şah rapid și la șah blitz între tineret

Campionatele au fost organizate de Federaţia de Șah a Republicii Moldova în perioada 24-26 martie. Au fost admiși cei mai puternici tineri şahişti, care au reprezentat orașele Chișinău, Bălți, Tiraspol, Comrat, Tighina, Rîbnița, Basarabeasca, Fălești ș.a.

Campion al Moldovei la șah rapid între tineret pînă la 20 ani a devenit elevul Școlii Sportive Specializate nr.2 din Bălți Andrei Priseajniuc. În categoria pînă la 18 ani medalia de aur a obținut-o elevul Școlii Sportive Specializate de șah nr.7 din Chișinău Alexandr Baranciuc, iar campion pînă la 16 ani a devenit elevul ȘSS de șah nr.7 din Chișinău Semion Șapocinic.

Între fete pînă la 20 ani campioană a Moldovei la șah rapid a devenit eleva Școlii Sportive din Tiraspol Diana Tuktamîsova. Pînă la 18 ani medalia de aur a obținut-o eleva ȘSS de șah nr.7 din Chișinău Ana Petricenco, iar campioană pînă la 16 ani a devenit eleva ȘSS de șah nr.7, Victoria Bargan.

La șah blitz între tineret pînă la 20 ani campion al Moldovei a devenit elevul ȘSS de șah nr.7 din Chișinău Alexandr Baranciuc. Semion Șapocinic a obținut medalia de aur pînă la 18 ani, iar campion pînă la 16 ani a devenit elevul ȘS nr.2 din Bălți, Marius Codreanu.


Eleva ȘSS de șah nr.7 din Chișinău Victoria Bargan a obținut medalia de aur la șah blitz între fete pînă la 20 ani. Diana Tuktamîsova a devenit campioană între fete pînă la 18 ani, iar eleva ȘS nr.2 din Bălți Alexandra Grebeniuc – pînă la 16 ani.

Potrivit Federaţiei de Șah, în Republica Moldova crește numărul tinerilor care practică șahul, iar învingătorii Campionatului au demonstrat o pregătire foarte bună pentru a reprezenta onorabil Republica Moldova la turneele internaționale.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?