X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Cine sînt cei mai buni atleți ai anului 2019

20 dec. 2019,, 18:15   Sport
3169 0

Zalina Petrivska şi Serghei Marghiev au fost desemnaţi cei mai buni atleţi din 2019 de către Federaţia Naţională de profil.

În acest an, Petrivska, care evoluează în proba de aruncarea ciocanului, s-a remarcat prin performanţa obţinută la un Turneu Internaţional ce a avut în Ucraina. La turneul de la Kiev, moldoveanca a reuşit o aruncare de 72 de metri şi 84 de centimetri, acest rezultat i-a oferit şansă să obţină o cotă de calificare la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo din 2020, transmite Noi.md cu referire la Publika.md.

Totodată, Petrivska s-a clasat pe locul 4 la Campionatul Mondial de la Doha, obţinînd cea mai mare performanţă din carieră. La turneul din Qatar, sportiva noastră a aruncat ciocanul la o distanţă de 74 de metri şi 33 centimetri.

La rîndul său, Serghei Marghiev, cel mai bun rezultat l-a obţinut la Mondiale de la Doha, la fel în proba de aruncarea ciocanului. El s-a clasat pe locul 16, cu rezultatul de 74 de metri şi 28 de centimetri. Datorită acestor performanţe, cei doi atleţi vor putea reprezenta ţara noastră la Olimpiada de vară de anul viitor.

Soslan Marghiev a fost desemnat cel mai bun antrenor din 2019.


Iuliana Dabija, care concurează în proba de triplu salt, s-a învrednicit de titlul "Talentul anului". În luna iulie, ea a cîştigat medalia de bronz la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?