X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cine e cel mai bine plătit sportiv al lumii

16 mai. 2021,, 19:00   Sport
4710 0

Conor McGregor este considerat de revista Forbes cel mai bine plătit sportiv din lume în ultimul an, depășindu-i pe Lionel Messi și Cristiano Ronaldo.

În perioada de 12 luni, care s-a încheiat la 1 mai 2021, luptătorul irlandez MMA McGregor a cîștigat 180 de milioane de dolari, o cifră despre care Forbes susține că include 158 milioane de dolari din acțiuni și din recenta vînzare a pachetului majoritar al mărcii sale de whisky.

McGregor a cîștigat doar 22 de milioane de dolari din participarea în competițiile de arte marțiale mixte, el pierzînd anul acesta, în ianuarie, meciul revanșă împotriva lui Dustin Poirier.

Este prima oară cînd sportivul de 32 de ani ocupă locul 1 în topul Forbes și a doua sa apariție în top 10. McGregor a mai ocupat locul 4, cu 99 milioane de dolari, în 2018, după confruntarea cu Floyd Mayweather.

McGregor a declarat recent că a purtat discuții pentru cumpărarea de acțiuni la clubul de fotbal Celtic Glasgow, de la acționarul principal Dermot Desmond, adăugînd că ar putea face „lucruri mari pentru club”. El a mai afirmat că îi place Manchester United și s-a arătat interesat să investească la clubul englez.


Atacantul Barcelonei și al naționalei Argentinei, Leo Messi, este al doilea în top, stabilind un record ca fotbalist, el realizînd cele mai mari venituri în acest sport, adăugîndu-și în conturi 130 de milioane de dolari. Portughezul Cristiano Ronaldo a cîștigat 120 de milioane de dolari, cu care ocupă locul trei în top 10 cel mai bine plătiți sportivi.

Locul 4 în top îi revine jucătorului de fotbal american, quarterback-ul NFL Dak Prescott, de la Dallas Cowboys, cu 107,5 milioane dolari.

De patru ori campion în NBA, LeBron James încheie top 5 cu 96,5 milioane dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?