Preşedintele stiri: 3600

Chișinăul, gazda campionatului municipal de gimnastică ritmică sportivă

20 mar. 08:00   Sport
1915 0

Chișinăul a fost timp de două zile gazda campionatului municipal de gimnastică ritmică sportivă, editia 2023.

La start s-au aliniat 80 de concurente, de la 5 la 16 ani, pentru a-și demonstra talentul, grația și performanța sportivă.

Acrobaţie, dans şi sport. Este o combinație uluitoare pentru care trebuie luni și chiar ani de muncă în sala de antrenament. Totul pentru o probă de concurs de doar un minut şi jumătate, scrie Noi.md cu referire la tvrmoldova.md.

Preşedintele comisiei de arbitri a fost multipla campioană naţională la gimnastică ritmică, Nicoleta Dulgheri.

NICOLETA DULGHERU, președinte Comisia de Arbitri: „Copilul arată elementele îmvăţate şi artismul, zîmbetul. Arbitrii pun mare valoare pe corpul fetiţei, mişcările elegante, muzica ritm şi pe elementele executate bine.”


Gimnastele se antrenează cu foste compioane, la Școală sportivă "Speranţă" din Chişinău. Deseori fac cîte şase antrenamente pe săptămînă şi reprezintă Republica Moldova la consurile internaţionale.

Gimnastica ritmică este o probă olimpică și este unul dintre cele mai apreciate sporturi din lume, pentru că îmbină elementele creative din balet cu mișcările fizice acrobatice specifice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий