Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Chelsea învinge Arsenal și cîștigă trofeul

30 mai. 2019,, 09:20   Sport
2058 0

Chelsea Londra a cîştigat, miercuri seară, pentru a doua oară Europa League, învingînd în finala de la Baku rivala din Premier League Arsenal Londra, cu scorul de 4-1. Chelsea a mai cucerit trofeul Liga Europa în 2013.

A fost spectacol total la Baku, cu cinci goluri într-o singură repriză, iar Eden Hazard, ca și în semifinala cu Frankfurt, a fost omul meciului.

Jucătorul lui Chelsea a avut parte de 12 minute senzaționale, în repriza a doua a finalei Europa League. Starul belgian a reușit dubla și a oferit și o pasă decisivă.

La finalul meciului, Eden Hazard și-a anunțat plecarea la Real Madrid.

Toate golurile finalei de miercuri dintre Chelsea și Arsenal au fost marcate în intervalul ’49 – ’72. A fost pentru prima oară în Liga Europa cînd s-a utilizat sistemul VAR.


Au înscris Giroud ’49, Pedro Rodriguez ’60 şi Hazard ’65 (penalti), ‘72 pentru învingători şi Iwobi ’69 pentru învinşi, acesta din urmă la aproximativ trei minute după ce a intrat pe teren.

Chelsea a terminat acest sezon al Europa League neînvinsă în 15 meciuri (12 victorii, 3 egaluri).

Meciul a fost arbitrat de italianul Gianluca Rocchi, ajutat de conaţionalii săi Filippo Meli şi Lorenzo Manganelli, ca asistenţi, iar Daniele Orsato a fost rezervă. Asistenţa video a fost condusă de Massimiliano Irrati, ajutat de Marco Guida, Szymon Marciniak şi Pawel Sokolnicki, ultimii doi din Polonia.

În urma acestui rezultat, Anglia va avea patru echipe în viitoarea ediție a UEFA Champions League: Manchester City, Liverpool, Tottenham și Chelsea. Rezultatul finalei Europa League a fost așteptat cu sufletul la gură și de Olympique Lyon. Grație victoriei celor de la Chelsea, francezii s-au calificat direct în grupele UEFA Champions League.

Cel mai așteptat meci al fotbalului european, finala UEFA Champions League se joacă sîmbătă, 1 iunie, între alte două echipe englezești: Liverpool și Tottenham.

Finala Europa League 2019. Cum a decurs meciul Chelsea - Arsenal

''The Blues'' s-au impus prin golurile marcate de Olivier Giroud (49), Pedro Rodriguez (60), Eden Hazard (65 - penalty, 72), respectiv Alex Iwobi (69). Cel mai bun om al meciului a fost belgianul Hazard, la ultima sa partidă în tricoul echipei Chelsea, cu două goluri şi o pasă decisivă, în timp ce Giroud, fost jucător la Arsenal, a reuşit un gol, a scos un penalty şi a dat o pasă de gol.

Arsenal a început mai bine meciul şi şi-a creat primele ocazii de gol, dar Aubameyang (9) a fost imprecis, din poziţie bună, după care şutul lui Xhaka (27) de la 25 metri a şters bara transversală, relatează Agerpres.

Echipa lui Sarri a echilibrat disputa şi Emerson a avut prima situaţie bună de a deschide scorul, dar a şutat pe direcţia lui Cech (34).

Kolasinac a creat pericol la poarta cealaltă (37), dar Kepa a respins şutul său centrare. Cech s-a opus golului (39), la şutul lui Giroud de la 16 metri.

În debutul reprizei secunde, Giroud (49) a deschis scorul cu o lovitură de cap de la 11 metri, din centrarea la semiînălţime a lui Emerson Palmieri. Pentru campionul mondial francez a fost golul său cu numărul 11 în acest sezon al Europa League, fiind golgheterul competiţiei.

Forcingul echipei Chelsea din repriza secundă a continuat, iar Pedro (60) a majorat diferenţa, cu un şut fără preluare la centrarea lui Hazard. Golul al treilea a fost înscris de Hazard, din penalty (65), după ce Giroud a fost faultat în careu de Maitland-Niles.

„Tunarii” au redus din diferenţă prin Iwobi (69), cu un şut din marginea careului, la o minge respinsă de apărarea echipei Chelsea.

Speranţele formaţiei Arsenal au fost spulberate în min. 72, cînd „albaştrii” au recuperat o minge în jumătatea adversă, iar Hazard a marcat din nou, după o combinaţie cu Giroud.

Cech, fost portar la Chelsea, aflat la ultimul meci al carierei, a limitat proporţiile scorului, salvînd poarta în două situaţii clare, la şuturile lui Hazard (75) şi Willian (79). Azpilicueta (81) a fost şi el aproape de gol, dar şutul expediat la colţul lung a trecut puţin alături.

Arsenal a ratat şansa de a se califica în Liga Campionilor, bonus care ar fi fost adus de cucerirea trofeului. Antrenorul „tunarilor”, spaniolul Unai Emery, cîştigase Europa League de trei ori consecutiv, în perioada 2014-2016, cu Sevilla.

Cele două echipe londoneze au mai fost adversare o singură dată în cupele europene, în sezonul 2003/04 al Champions League, în sferturile de finală, 1-1 pe Stamford Bridge şi 2-1 pe Highbury pentru Chelsea. Arsenal nu a cîştigat niciodată un meci european cu o altă echipă engleză, în şapte încercări (două egaluri, cinci eşecuri).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?