X 
Cazul Șor stiri: 599

Cel mai mare campion de sumo din istorie se retrage după mai mult de o mie de victorii

29 sep. 2021,, 00:30   Sport
3269 0

Hakuho, cel care este considerat a fi cel mai important campion de sumo din istorie, și-a anunțat retragerea din activitatea sportivă, anunță BBC, potrivit g4media.ro.

Potrivit sursei citate, sportivul, acum în vîrstă de 36 de ani, a ajuns în Japonia, din Mongolia, la vîrsta de 15 ani și a cîștigat în această perioadă mai multe titluri decît orice alt jucător din istoria acestui sport. Hakunho a fost deranjat în ultima perioadă de o accidentare persistentă la genunchi și a fost supus unei operații la începutul acestui an, scrie radiochisinau.md.

În luna noiembrie a anului trecut a primit un avertisment de la Consiliul de Deliberare Yokozuna, care a spus că orice neprezentare a sa la viitoarele turnee i-ar putea obliga să-l retragă automat din activitate.

S-a întors în competiție și după ce a cîștigat al 45-lea turneu, în iulie, luptătorul a declarat că starea sa fizică nu este bună și că se va gîndi cu atenție la cariera sa.

Hakuho a obținut cetățenia japoneză în 2019, ceea ce îi oferă dreptul de a conduce propriul său club de luptători, în viitor. El a spus că antrenarea noilor luptătorilor ar fi un mod prin care își arată recunoștința față de acest sport.


Este cunoscut pentru stilul său divers de atac și a fost creditat că a adus un public nou în acest sport.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?